Een duurzaam bedrijf zijn, dat is mogelijk!

Duurzaam bedrijf

Eén van de kernwaarden van Mega is namelijk een duurzaam beleid. Wij zijn een menselijk bedrijf. Wij zetten ons dagelijks in voor een ethisch gedrag en we respecteren dagelijks het milieu.

En omdat de challenge van een duurzaam bedrijf vaak voorkomt in verschillende discussies, leek het ons aangewezen om dit thema ook eens ter sprake te brengen in één van onze blogartikels.

Gezien deze problematiek, is het dus belangrijk om een meer verantwoordelijk gedrag te stellen, om ons milieu te beschermen. Zie hier enkele tips om dit uit te voeren:

Logisch sorteren

Sinds het begin doet Mega aan afvalvermindering. Bij Mega geen vuilbak waar allerlei afval in gegooid wordt! Sinds zijn ontstaan sorteren alle werknemers van Mega het afval in verschillende vuilbakken.

Om onze ecologische visie kracht bij te zetten, geven wij u graag enkele bruikbare tips om uw afval op een juiste manier te sorteren:

Gedaan met plastiek

Glazen en tassen worden vaak gebruikt als plastieken bekertjes. Elke werknemer van Mega kan zijn warme dranken in een eigen tas gieten: makkelijk herbruikbaar. Deze praktische oplossing heeft een een directe impact op het milieu door het plastieken afval te verminderen. Plastic is namelijk gemaakt van petroleum en is dus helemaal niet recycleerbaar.

Eet lokaal

Medewerkers van Mega kunnen elke week een bestelling doen bij een lokale en biologische coöperatie. Deze producten zijn afkomstig van lokale landbouwers. Zo kunnen wij onze werknemers een culinaire ervaring geven. Bovendien zorgt dit ervoor dat wij enkele ingrediënten soms (her)ontdekken.

Wat doen wij concreet?

Ecologische wagens

Er is een auto beschikbaar voor alle werknemers van Mega. Voor elke werkgerelateerde verplaatsing kan een medewerker deze auto gebruiken. Gebruiksvriendelijk en ecologisch gezien, kan deze kleine geste zorgen voor een rationeler gebruik van een voertuig.

Elektrische oplaadpunten

Er zijn ook elektrische oplaadpunten beschikbaar aan de ingang van onze kantoren in Luik. Deze oplaadpunten kunnen elektrische wagens en fietsen van elektriciteit voorzien.

bornes_électriques_mega

Zonnepanelen

Deze oplaadpunten zijn aangesloten op zonnepanelen die zich op het dak van onze kantoren situeren. De elektriciteit, die overdag wordt opgewekt, kan direct gebruikt worden op elektrische voertuigen op te laden.

Regenwater als alternatief

Binnen het gebouw waar onze kantoren gevestigd zijn, wordt regenwater gerecupereerd en (her)gebruikt om zo het watergebruik te beperken. In België is er geen gebrek aan water, zolang we het maar op de juiste manier gebruiken.

Er is te veel afval, denk aan afvalvermindering en neem het heft in handen op basis van onze tips. Dit is slechts een deel van de oplossing, maar het is al een goed begin!

Denk ook aan uw portemonnee en kies voor duurzaam goedkopere prijzen. Twijfel niet om uw contract met uw huidige tarieven te vergelijken. Doe dit met onze prijssimulator!