Energie online beheren via myMega

mymega

Ken je myMega al? Dit is jouw persoonlijke online klantenzone, waarin je je energiecontracten kan beheren. In dit artikel bekijken we de verschillende functies waar je gebruik van kan maken.

Hoe krijg je toegang tot je myMega-account?

Nadat we je contract bevestigen, ontvang je een aparte e-mail met je toegangsgegevens (login en wachtwoord) voor je klantenzone myMega. De klantenzone is individueel en uiteraard helemaal veilig. We coderen je wachtwoord onmiddellijk nadat we het naar jou verzonden hebben. Daardoor ken enkel jij dit wachtwoord.

Ik ben mijn gebruikersnaam vergeten

Je gebruikersnaam is je klantnummer. Je vindt je klantnummer terug op al je facturen, in de rechterbovenhoek.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Klik op “wachtwoord vergeten” op de inlogpagina en we sturen een link naar het e-mailadres dat opgeslagen staat in je dossier. Met die link kan je een nieuw wachtwoord instellen.

Koppel je klantenzone aan je Facebookprofiel

Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Je kan met één klik inloggen op myMega met je Facebookprofiel. Ook op die manier blijven de gegevens in je klantenzone veilig. Bonus: je hoeft geen ingewikkeld wachtwoord te onthouden!

 

Raadpleeg je facturen

Onder het tabblad “Mijn facturen” vind je je huidige betaalsituatie en alle facturen sinds het begin van je contract. Als je je facturatievoorkeuren wil aanpassen (bijvoorbeeld je betaalwijze of de frequentie van je voorschotten), dan kan dit via het tabblad “Contactgegevens”. Bij je contactgegevens kan je ook je bankgegevens wijzigen.

 

Beheer je verbruik

Bij “Mijn verbruik” vind je de historiek terug van je verschillende leveringspunten. Let op: Je moet op het pijltje naar beneden klikken als je een ander leveringspunt wil zien. Je vindt hier je gemiddelde verbruik (geschat op jaarbasis) en de voorbije meteropnames. Op die manier heb je steeds een handig overzicht van je verbruik!

Klopt je huidige verbruik niet meer met de historiek? Je kan je volgende voorschotbedrag aanpassen bij je facturen.

 

Peterschap

Als trouwe klant van Mega, heb je de mogelijkheid om vrienden aan te brengen, zodat zij ook kunnen profiteren van onze lagere tarieven. Als peter krijg je een korting per nieuwe klant die je aanbrengt!

In het tabblad “Peterschap” kan je de namen zien van de personen die je hebt aangebracht en het bedrag van de korting dat je hiermee verdiend hebt. Als je interesse hebt om je energiefactuur nóg meer te verlagen, bekijk dan snel de voorwaarden op onze website!

 

Hoe zit het met mijn tarief?

Onder “Mijn contracten” kan je op elk moment je huidige contracten en tariefkaarten raadplegen. Minstens twee maanden voor de einddatum van je contract, zal je hier ook een hernieuwingsvoorstel kunnen terugvinden. Je kan dan een simulatie uitvoeren met dit hernieuwingstarief of via een link meteen naar de CREG-scan gaan, om het hernieuwingstarief te vergelijken met andere leveranciers.

 

Nog meer functies

Via je klantenzone myMega kan je ook:

  • je verhuis regelen
  • je contactgegevens beheren
  • groenestroomcertificaten verkopen
  • stookolie bestellen tegen de beste prijs

Ben je benieuwd naar jouw klantenzone na het lezen van dit artikel? Doe dan net als de bijna 200 000 Mega-klanten die myMega al gebruiken en log nu in!