blog Mega

10 jaar Mega!

2023-09-22 / Nina

Er was eens het jaar 2013. De gemiddelde temperatuur was 10,1°C (een normale Belgische zomer) en er viel 815,9mm regen (wederom, een normale Belgische zomer). Toch kregen we in juli de eerste hittegolf sinds 2006 voorgeschoteld. 2013 was ook het jaar van de Belgische troonswissel, de Gouden Generatie van de Rode Duivels, … en op 11 juni 2013 zag Mega officieel het levenslicht.

Oprichters Thomas Coune en Michaël Corhay begonnen aan dit avontuur met een duidelijke missie: goedkope energiecontracten aanbieden voor iedereen. We begonnen als een klein energiebedrijf in Luik dat vooral een alternatief wilde zijn voor de grote multinationals. Geen zotte kosten, geen exuberante kantoren en vooral geen nonsens.

Het voelt als gisteren dat we onze eerste stappen zetten op de Belgische energiemarkt. Ondertussen is er heel wat gebeurd. Laat ons je daarom meenemen op reis door de evolutie van 10 jaar Mega.

Sleutelmomenten

Mega, vanbinnen en vanbuiten

Ons logo ken je al. Maar hoe ziet Mega er achter de schermen uit? Achter jouw facturen en de vrolijke kleuren van onze website zitten namelijk geen robots die jouw klantenervaring dagelijks proberen te verbeteren. Mega bestaat dankzij een dynamisch team van échte mensen. Zij zetten elke dag alles op alles om jouw contract zo goed mogelijk te beheren. Het zijn deze mensen die Mega maken tot wat het is. En natuurlijk horen daar af en toe al eens anekdotes bij.

Leuven_team

Laat ons beginnen bij het begin van ons avontuur. Van een sollicitatiegesprek in ons eerste, kleine kantoor 9 jaar geleden (mét chocoladebroodjes) tot een eerste werkdag waarbij je je collega’s ervan verdenkt een vreemde taal te spreken met al die energietermen. We kunnen ons allemaal onze eerste prille momenten binnen het Mega Team herinneren. Voor iedereen telkens een spannende dag, maar ook een dag waarop je meteen wordt gerustgesteld: bij Mega helpt iedereen elkaar!

Nu werken we zoveel mogelijk digitaal, maar we vergeten zeker ook het papieren tijdperk bij Mega niet. Zeker niet de dag dat de enveloppenmachine het liet afweten en de symfonie van printgeluiden en scheurend papier onze achtergrondmuziek werd. Gelukkig is die periode intussen wél achterwege!

Maar alle gekheid op een stokje. Of het nu om fijne teambuildings met lasershootings of het dagelijkse reilen en zeilen gaat, de solidariteit tussen collega’s en de menselijkheid waarmee we ons door het (soms turbulente) energielandschap begeven zijn nog altijd de pijlers waarop het Mega Team steunt. Dankzij die pijlers zijn we door een wereldwijde gezondheidscrisis én een energiecrisis geraakt en kijken we vandaag vol energie uit naar de toekomst.

Zoals één van onze collega’s het zo mooi verwoordt: “Wanneer de dagen donker zijn, zorgen de collega’s voor een streepje zonneschijn”. Het flauwste mopje tijdens de lunch kan rekenen op bijval, maar wat ons echt bindt, is dat we binnen het Mega Team altijd op elkaar kunnen rekenen. Net zoals we op jullie, onze trouwe klanten, kunnen rekenen.

Laten we samen ons Mega-avontuur verderzetten. Op naar 20 jaar Mega!