blog Mega

Checklist verhuis

2021-09-21 / Dieter

Help, ik ga binnenkort verhuizen en ik weet in godsnaam niet wat ik moet doen! Dat krijgen we vaak te horen. We hebben daarom een kleine checklist opgemaakt die je kan gebruiken als je gaat verhuizen of net verhuis bent.

Verhuizen en verhuizen is twee. Waar je allemaal op moet letten hangt af van de situatie. Zo kan je bijvoorbeeld al een lopend energiecontract hebben voor je huidige adres. Daarnaast is het mogelijk dat je voor de eerste keer een contract moet afsluiten. Hieronder gaan we alvast dieper in op deze scenario’s.

Ik heb al een energiecontract

Je bent al klant van Mega en geniet van onze goedkopere tarieven, dan raden wij aan om je contract te behouden. Bij Mega is het ook mogelijk om het contractmee te nemen” naar je nieuwe adres na een verhuis.

Contract afsluiten op het oude adres en activeren op het nieuwe

Da’s perfect mogelijk! Je volgt dan best deze stappen:

  1. Download het energieovernamedocument.
  2. Je kan dit document zowel voor je oude als nieuwe adres invullen. Hierop noteer je de nodige gegevens en zorg je ervoor dat dit ondertekend is door beide partijen. Om je contract af te sluiten stuur je dit document naar je energieleverancier. Als je een contract hebt met Mega en dit wil afsluiten, vragen we je om ons het document binnen de 20 dagen te bezorgen. In dat geval garanderen we dat we je energiecontract zullen stopzetten met de standen van het document op voorwaarde dat die standen realistisch zijn en je al de facturen correct betaalde.
  3. Je kan ons dan een correct ingevuld en ondertekend energieovernamedocument sturen voor je nieuwe adres. Dit is niet per se nodig voor ons: je mag ook gewoon het adres, de dag van meteropname, EAN-codes, meternummers en beginstanden doorgeven via e-mail.
  4. Vergeet ook niet na te kijken of je je contactadres wil veranderen. Dit is onder andere belangrijk als je de facturen via de post ontvangt, maar ook voor herinneringsbrieven.
  5. Nadat je contract afgesloten is, zal je voor je oude adres een slotfactuur Daarnaast ontvang je ook een voorschot voor je nieuwe adres.

Ik heb even een contract nodig op beide adressen

In de meeste gevallen maken we dan een tijdelijk contract op op je oude adres en “transfereren” we je huidig contract naar je nieuwe adres. Een tijdelijk contract is mogelijk voor maximum 1 jaar.

  1. Het is dan voor ons voldoende als je het nieuwe adres, de beginstanden, verhuisdatum, EAN-codes en meternummers doorgeeft via e-mail of telefoon.
  2. Denk eraan om aan te geven wat je contactadres Mogen we onze communicatie al naar het nieuwe adres sturen? Of toch liever nog even naar het huidige adres?
  3. Als je het tijdelijk contract wil stopzetten, stuur je ons ook een correct ingevuld en ondertekend energieovernamedocument. In dit geval gelden dezelfde regels als bij punt 2 van “Contract afsluiten op het oude adres en activeren op het nieuwe”.
  4. Na het afsluiten van je tijdelijk contract ontvang je dan ook een slotfactuur.

Enkel energiecontract stopzetten

  1. Je downloadt het energieovernamedocument.
  2. Hierop noteer je de nodige gegevens en zorgt ervoor dat dit ondertekend is door beide partijen. Je stuurt dit dan binnen de 20 dagen na de meteropname naar Mega. Dan kunnen we de eindstanden garanderen die je invulde op het energieovernamedocument. Zo niet, moeten we het contract afsluiten via een speciale procedure van de netbeheerder. We zullen dan je contract met geschatte meterstanden afsluiten.
  3. Laat ons weten wat je nieuwe contactadres is. Je kan dat ook altijd zelf aanpassen via je online klantenzone myMega.
  4. Nadat je contract afgesloten is, zal je voor je oude adres een slotfactuur ontvangen. We zullen alle aangerekende voorschotten in mindering brengen op die factuur.

Ik heb een energiecontract nodig!

  1. Vul een energieovernamedocument in samen met de vertrekkende klant. Zo heb je altijd een bewijs van de afgesproken meterstanden.
  2. Daarna doe je een inschrijving via ons online formulier.
  3. Nadat je dit gedaan hebt, zullen we je inschrijving analyseren. Als we alle nodige informatie in ons bezit hebben, brengen we de netbeheerder op de hoogte dat je de meters overneemt.
  4. Enkele dagen na de overname ontvang je dan je eerste voorschotfactuur.

Ziezo, we hopen dat je weer wat wijzer geworden bent wat je moet doen als je in de toekomst verhuist of verhuisd bent. Als je nog meer informatie wenst kan je ons altijd contacteren via info@mega.be.