blog Mega

De elektrische fiets – een interessante aankoop?

2021-09-10 / Dieter

In een poging om de CO2-voetafdruk te verminderen, kiezen steeds meer weggebruikers voor milieuvriendelijke vervoersmiddelen. De elektrische fiets is al erg populair. Maar is het effectief een interessante aankoop? We zochten het uit!

Fietspuristen keuren het niet goed, maar toch zit de elektrische fiets in de lift. Als je dagelijkse ritten korter zijn dan 3 km, zonder hoogteverschil én als je gezondheid het nog toelaat, moet je natuurlijk geen elektrische fiets aanschaffen. De elektrische fiets is een perfect alternatief als de klassieke fiets niet meer voldoet aan je behoeften. Wat zijn de sterke en zwakke punten? Hieronder vind je een uitgebreid overzicht.

Voordelen

Nadelen

Je wil een elektrische fiets aanschaffen? Waar moet je op letten?

  1. De aandrijving

Er zijn grotendeels twee vormen van elektrische aandrijving:

Deze twee manieren van elektrische aandrijving bestaan op 3 soorten fietsen:

  1. De batterij.

Kies een vast of demonteerbaar model, afhankelijk van de fiets. Houd er rekening mee dat uitneembare batterijen het opladen makkelijker maken.

De prijs van de batterijen gaat van € 150 tot € 650:

  1. Prijs

Dit kan variëren tussen € 600 en € 4000. De keuze en prijs van je elektrische fiets is afhankelijk van je gebruik. Afhankelijk hiervan is het aan jou om te bepalen hoeveel je wil investeren.

Een elektrische fiets kan inderdaad een grote hap uit je budget halen. Weet wel dat er, afhankelijk van het gewest waar je woont, premies zijn voor de aankoop van een fiets. ’t Is de moeite waard om dat uit te zoeken!

We hopen dat we je wijzer gemaakt hebben over deze elektrische tweewieler en je hebben geholpen bij het maken van de beste keuze.

Bij Mega is 2020 het jaar geweest van onze overgang naar zachte mobiliteit. Elke werknemer die in de buurt van onze kantoren woont, kan een beroep doen op een elektrische vouwfiets. Tot nu toe is het een groot succes!

zachte mobiliteit