blog Mega

Domiciliëring en een digitale factuur: de ecologische en praktische voordelen!

2021-08-23 / Dieter

Een digitale factuur en een domiciliëring zorgen voor een zekere administratieve vereenvoudiging. De laatste jaren wordt dit meer en meer gebruikt. Maar weet u waarom het zo makkelijk is?

Wij zoomen in op de technologische en ecologische voordelen.

Makkelijk uw facturen betalen via domiciliëring.

Kort gezegd: een domiciliëring is een methode om uw facturen makkelijk en efficiënt te betalen. Het geld wordt automatisch van uw rekening gehaald door – bijvoorbeeld –  uw energieleverancier, Mega.

Een domiciliëring zonder uw toestemming? Da’s niet mogelijk! Wij activeren geen enkele domiciliëring zonder uw toestemming. Als u een domiciliëring wil activeren, moet u een domiciliëringsmandaat invullen of moet u dit vermelden bij uw inschrijving.

Wat zijn de voordelen voor u?

U moet niet elke maand een overschrijving doen om uw factuur op tijd te betalen. Gedaan met overschrijvingsformulieren in te vullen! Maak plaats voor een snelle afhandeling! Anders gezegd: het is makkelijk, efficiënt en automatisch.

Als u kiest voor een domiciliëring,ontvangt u slechts één factuur per jaar, de afrekeningsfactuur. Zo werkt u mee aan een duurzame planeet.

De domiciliëring is een eenvoudige en makkelijke manier om al uw facturen op tijd te betalen. U vermijdt herinneringskosten op uw volgende voorschotfactuur.

Als u toch betaalt via domiciliëring én u een wenst een factuur te ontvangen, dan kan u kiezen voor een “e-invoice”.

De elektronische factuur: de voordelen

digitale factuur

 

Waar kan ik mijn digitale voorschotfactuur raadplegen?

Hoe activeer ik een domiciliëring en een digitale factuur?

U kan inloggen op uw online klantenzone myMega en deze opties aanvinken. U hebt namelijk de mogelijkheid om dit zelf te doen via uw persoonlijk profiel. Vul uw bankgegevens in en klaar is kees! U kan natuurlijk ook altijd één van onze medewerkers telefonisch (016/67 60 60) contacteren om u te helpen.

Bent u overtuigd? Twijfel dan niet om deze duurzaam en ecologische stappen te ondernemen!