Je staat er misschien niet bij stil, maar we zijn elke dag omringd door energiebronnen. In een tijdperk waarin hernieuwbare energie meer en meer aanwezig is, groeit ook de zoektocht naar alternatieve energiebronnen. Ben jij ook benieuwd naar welke energiebronnen we in de toekomst zullen gebruiken? Lees snel verder!
Lees het artikel “Overal energiebronnen”
Categorie: Duurzame aanpak
Mega steunt duurzame ontwikkelingen in de energiesector. Ontdek hoe ook jij je steentje kan bijdragen aan een duurzame aanpak!
Op deze pagina delen we (Belgische) initiatieven die je kunnen inspireren. Je ontdekt onder andere hoe je je ecologische voetafdruk kan verkleinen door:
- deel te nemen aan ecologische activiteiten,
- je eigen producten te maken,
- afvalvrij door het leven te gaan,
- …
Verder lees je hier alles over een duurzame aanpak en groenere en schonere energieën!
Door kleine veranderingen door te voeren in ons dagelijkse leven en ons verbruiksgedrag, kunnen we immers grote veranderingen bereiken op globaal vlak!
E-fuels als laatste tussenstap in de energietransitie?
In de overgang naar elektrische wagens zijn er steeds meer voorstanders van e-fuels als mogelijke tussenstap. Al doet deze nieuwe synthetische brandstof ook heel wat stof opwaaien in de auto-industrie. Wat zijn deze alternatieven voor klassieke brandstoffen precies? Wij leggen het even voor je uit. Lees het artikel “E-fuels als laatste tussenstap in de energietransitie?”
Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan?
Elk jaar worden er wereldwijd tonnen voedsel geproduceerd én weggegooid. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van voedselverspilling? En hoe kunnen we elk ons steentje bijdragen om deze verspilling te verminderen? Lees snel verder!
Lees het artikel “Hoe kunnen we voedselverspilling tegengaan?”
Waar of niet waar? 4 mythes over hernieuwbare energie.
Hernieuwbare energiebronnen staan al een aantal jaren in het middelpunt van de belangstelling. Als vervanging van de fossiele brandstoffen spelen ze immers een onmisbare rol in de energietransitie. Omdat er nog steeds heel wat misvattingen over bestaan, nemen we in dit artikel 4 mythes over hernieuwbare energie onder de loep.
Lees het artikel “Waar of niet waar? 4 mythes over hernieuwbare energie.”
Alternatieve verwarmingsketels.
Als je een centraal verwarmingssysteem hebt, is de kans groot dat dit is aangesloten op een klassieke verwarmingsketel, of deze nu op gas, elektriciteit of mazout werkt. Maar wist je dat er ook heel wat andere soorten ketels zijn die soms zelfs zuiniger en milieuvriendelijker zijn? Laten we ze eens bekijken.
De klimaatopwarming: een noodsituatie!
Hittegolven, overstromingen en smeltende gletsjers zijn fenomenen die alsmaar vaker voorkomen, ook bij ons in Europa. Het zijn slechts enkele van de manieren waarop de klimaatopwarming zich laat voelen. Wat zijn de gevolgen op korte termijn en wat kan er nog worden gedaan om het tij te keren? Wij bekijken het samen met jou. Lees het artikel “De klimaatopwarming: een noodsituatie!”
Is waterstof de energie van de toekomst?
De huidige geopolitieke situatie zorgt voor heel wat onrust op de energiemarkt. Met de energietransitie in ons achterhoofd spreekt het dan ook voor zich dat we moeten nadenken over alternatieve energieën. Een interessant alternatief is duurzame waterstof. Wij vertellen je er alles over!
Zero waste, ook in jouw tuin!
Met de komst van de lente halen heel wat mensen hun tuingereedschap van onder het stof. Net als elk ander deel van jouw woning zorgt ook het onderhoud van de tuin voor afval. Wij geven je daarom een aantal tips voor een zero waste tuin.
Onze tips voor een duurzame kleerkast!
Vind je het duurzame aspect van jouw dagelijks verbruik belangrijk? Ga je voor zero-waste en verkies je seizoensgebonden en lokale producten? Dat is geweldig! Maar hoe duurzaam is jouw kleerkast? Wij geven je tips! Lees het artikel “Onze tips voor een duurzame kleerkast! “
Hoe voorkom je een winterdip?
Over een kleine maand mogen we de lente verwelkomen. En of ze welkom is! We nemen maar al te graag afscheid van het grauwe weer en de donkere dagen die bij heel wat mensen voor een winterdip zorgen. Maar wat is een winterdip precies en wat kun je er tegen doen? Je leest het hier!