Een citytrip met het gezin organiseren in België? Mega geeft u enkele tips!

BonsPlansFamille_Mega

Hebt u zin om er even tussenuit te gaan, maar hebt u niet de mogelijkheid om te vertrekken naar het buitenland? Geen paniek! Wie zegt dat u ver moet reizen om u zen te voelen?

Ons land zit vol mooie plekken om te ontdekken… Geloof ons, België moet niet onder doen voor exotische en verre vakantiebestemmingen.

Nu de zomer en de zomervakantie aangebroken zijn, is het niet altijd makkelijk om een activiteit te vinden die u met de hele familie kan doen. Er bestaan voldoende orginele alternatieven die zorgen voor een verandering van omgeving, zowel voor de oudsten als voor de jongsten aan een schappelijk budget.

We geven enkele bestemmingen in België prijs die u een fantastische ervaring zullen geven met uw hele gezin.

Op zoek naar de abdijen van de Belgische trappist

BonsPlansCitytrip_Abbayes

België is bekend omwille van zijn biercultuur. Trappist, blonde en witte bieren, gueuzes, bruine bieren, tripels, … De lijst is lang. Maar wat weten wij over de plaats waar ze gebrouwen worden?

De hopliefhebbers zullen dit graag horen: onder de 14 trappistenbieren zijn er 6 Belgische bieren, nl. bieren uit Hamont-Achel, Westmalle, Westvleteren, Chimay, Orval en Rochefort. Het is mogelijk om deze abdijen te bezoeken en dit te koppelen aan een bier- en kaasdegustatie.

En als u ter plaatste nood hebt aan wat spiritualiteit, kan u zelfs ervoor kiezen om de dag door te brengen in een klooster…

 

Praktische info:
Gidsen om u te leiden tijdens uw reis zijn downloadbaar aan een prijs van 5 euro
– Inkomprijs in de verschillende abdijen: tussen 3 en 4 euro voor kinderen en 6 en 7 euro voor volwassenen.
– Overnachtingsprijs (vol pension) in de verschillende kloosters: tussen 25 en 40 euro.
– Website van de verschillende abdijen: OrvalChimayRochefortWestvleterenAchelWestmalle

Wie heeft nog nooit gedroomd van een reis in de ruimte?

Wat als wij u zouden zeggen dat dit mogelijk is op enkele kilometers van uw thuis…

We hebben het over Transinne, in de provincie Luxemburg. Daar ligt het Euro Space Center. Dit is een uniek natuur- en vrije tijdscentrum in Europa. Dit soort speelse activiteiten zijn ideaal voor uw kinderen. Het centrum biedt diverse spektakels aan zoals speciale shows en films, de mogelijkheid om een ruimtelijke ervaring te beleven via een simulator of reizen naar Mars via een Space Flight Unit.

In functie van uw budget en uw noden, hebt u verschillende mogelijkheden: 

  • À la carte bezoek gebaseerd op 4 verschillende expedities;
  • Eén dag leven als astronaut – Missie ISS of Missie Ariane, aan u de keuze;
  • Een gans weekend  laten onderdompelen in de wereld van de astronauten – met deze formule kan u overnachten en genieten van ontbijt

Dus, klaar om te gaan? 3, 2, 1…

Praktische info:

Website
– Prijzen voor bezoeken: tussen 9 en 21 euro voor kinderen en 12 en 24 euro voor volwassenen
– Prijs voor een dagbezoek (Missie ISS of Ariane): tussen 20,50 en 30 euro/pp.
– Prijs voor familieweekends (2 dagen, diner en overnachtingen inbegrepen): tussen 100 en 150 euro/pp.

En daarna, als u toch in de buurt bent, waarom niet passeren langs Redu (op enkele kilometers van Transinne)? Redu – ook wel genaamd “Village du livre” – dankt zijn naam aan een grote zeldzame boekenmarkt, georganiseerd in 1984. Deze trok zo’n 15 000 bezoekers aan.

Vandaag kan u een vijftiental boekenmarkten bezoeken met honderden meters aan boeken. De huidige trend is upcycling, da’s de gedroomde opportuniteit om een tweede leven te geven aan uw geliefde boeken.

U hebt het begrepen, … Als u een boekenwurm bent, is deze plaats iets voor u…

Praktische info Redu:

Website
Adres voor overnachting aan democratische prijzen

 

Brugge of het “Venetië van het Noorden”

Laat u verleiden door Brugge… Voor velen de toeristische plaats in Vlaanderen bij uitstek. Het is zeker één van de mooiste steden van Europa en één van de meest romantische. Het Middeleeuws karakter, de kleine straatjes en de esthetiek charmeren ons elke keer. 

Naast de essentiële dingen zijn er ook nog: het historisch centrum, de Grote Markt, het Belfort, het Beiaard, het Begijnhof, het Minnewater, het Hanzekwartier, de Burg, verschillende musea zoals het Frietmuseum, het Chocolademuseum en het Biermuseum.

Brugge zou Brugge niet zijn zonder de wateren die er stromen; wat is er beter dan het “Venetië van het Noorden” te bezoeken aan boord van een bootje?

Waar u ook heen wilt: activiteiten genoeg! Er zijn er verschillende voor elke portefeuille die de hele familie elk weekend kunnen bezig houden.

Praktische info:

– Museumprijzen: tussen 5 en 6 euro voor kinderen en tussen 7 en 16 euro voor volwassenen.
– Gemiddelde prijs voor een rondvaart: tussen 6 en 10 euro
Website

Durbuy; veel activiteiten in de “kleinste stad ter wereld”

Deze stad ligt aan de voet van een rots met bovenop een kasteel. Durbuy heeft heel wat te bieden. U kan er shoppen, de oude stad ontdekken en het Topiary Park bezoeken. Dit laatste is een grote tuin met allerlei gebeeldhouwde planten.

Durbuy is de ideale plaats om te ontspannen en een leuke tijd te hebben met het gezin. Voor de sportievelingen is er nog het park “Durbuy Adventure” met een grote verscheidenheid aan activiteiten voor jong en oud (kajak, grote doolhoven, fietstochten, etc).

Uw maag moet natuurlijk ook gevuld worden. In de stad zijn er heel wat gastronomische restaurants en brasserieën. Ontdek hier de lokale producten!

 

Praktische info:

Website Stad Durbuy
Website Durbuy Adventure

– Prijzen “Durbuy Adventure”: tussen 20 en 30 euro voor kinderen en tussen 25 en 50 euro voor volwassenen.

Gent; de ideale bestemming voor een weekendje weg 

Vaak in de schaduw van zijn buur, Brugge, is de stad Gent zeker niet minder aantrekkelijk voor een last-minute citytrip. Gent is bekend als de eerste stad met een universiteit en de tweede meest bevolkte stad van België. De menselijke kant van de stad staat u echter toe om u makkelijk te verplaatsen met de fiets of te voet.

Gent biedt een groot scala met verschillende activiteiten aan. Zo kan u een bezoek brengen aan het Belfort, de Sint-Baafskathedraal (hier kan u de “De aanbidding van het Lam Gods” van Van Eyck bekijken), het Stadhuis, de Leie, het Gravensteen, en de Sint-Michielskerk.

Zoals de echte Gentenaren kan u er genieten van het goede leven. De Grote Markt is bekend voor zijn lokale specialiteiten. Daarnaast kan u ook wandelen door het Graffitistraatje of een boottocht maken door de stad.

Praktische info:

Website
– De inkomprijzen schommelen rond de 10 euro/pp.
– De prijzen van de excursies op de boot zijn ook rond de 10 euro/pp.

En waarom niet profiteren van een Zen-moment in de natuur?

Zegt een citytrip u niet veel? Dan raden wij u aan om een kinderdroom waar te maken en te slapen in een natuurhuis in het midden van het bos!

Het concept steunt op het principe “less is more”. Deze hutten zijn “eco-friendly”. Ze zijn gebouwd in bomen met respect voor de natuur. U kan hier even het hectische leven vergeten en genieten van de rust van de natuur.

Terug naar de natuur, maar niet zonder comfort. Alles is aanwezig om u thuis te laten voelen: lopend water, elektriciteit, houtkachel, badkamer, keuken, terras, sauna en zelfs een Noors bad! Daarnaast nog een mooi decor! Slaapkamer in een vogelnest, een ligbad in het midden van het salon, mezzanine, … U zal dit paradijs niet meer willen verlaten.

 

Het concept van het natuurhuis staat voor totale rust voor volwassenen en geeft het gevoel om te leven in het rijk van Robin Hood voor kinderen. Iedereen kan er aan z’n trekken komen!

Praktische info:

ConceptPrijs
De boomhutten van Rensiwez (Houffalize)Tussen € 80 en € 200/pp/nacht naargelang de seizoenen en dagen van de week
La Cabane du Bois dormant (Spa)Tussen € 175 en € 200 per nacht voor de boomhut
The Forest (Vlaams-Brabant)Tussen € 200 en € 280 per nacht per boomhut.
Aqua Lodge (Maredsous)Tussen € 200 en € 300 per nacht per boomhut.
Nutchel (Maaseik)Tussen € 200 en € 300 per nacht per boomhut.
Château de la Poste (Maillen)Vanaf € 99 per nacht en per boomhut.

Wij hopen dat deze bestemmingen u overtuigd hebben dat ons land heel wat te bieden heeft.

Lees ook zeker alle andere blogartikels van Mega over hoe u dagelijks energie kan besparen en voor een lager energiefactuur kan zorgen.