blog Mega

Energieleverancier Belpower stopt zijn activiteiten na 11 jaar levering van elektriciteit.

2021-08-23 / Dieter

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2007, was de energieleverancier Belpower, actief in de drie Belgische regio’s en leverde 100% groene elektriciteit aan 13.500 residentiële en professionele klanten.

Het bedrijf kent sinds enkele maanden operationele problemen na een verandering van het klanten- en facturatiebeheersysteem. Hierdoor werd de leveringsvergunning door de VREG ingetrokken en werden de toegangscontracten met de netbeheerders opgezegd.

De klanten van de energieleverancier Belpower zullen echter niet zonder elektriciteit vallen. Om een ononderbroken levering van elektriciteit te verzekeren, heeft de energieleverancier Belpower een akkoord met de Belgische leverancier Mega getekend. Deze zal een aantrekkelijk contractvoorstel aan de klanten van Belpower overmaken en een gemakkelijke overdracht van de contracten verzekeren. De overdracht naar Mega zal kosteloos en zonder stroomonderbreking verlopen.

Indien de klanten het aanbod van Mega niet voor 30 juni aanvaarden, zullen ze door de noodleverancier van hun regio (Engie, Luminus, DNB) beleverd worden aan hogere prijzen dan die van de markt.

Gevestigd in België (Luik en Leuven) met een Belgische aandeelhoudersstructuur en Belgische werknemers, voorziet Mega momenteel meer dan 110.000 klanten in gas en elektriciteit in de drie regio’s van het land.

Nathalie Geschier, gedelegeerd bestuurder van N.V. Belpower: “Wij willen graag een ononderbroken energielevering aan onze klanten verzekeren, Belpower heeft dan ook voor een samenwerking met Mega gekozen op basis van hun voordelige tariefvoorwaarden en hun dynamische benadering van de markt. Voor ons was Mega de beste leverancier met de beste voorwaarden en garanties voor de opvolging van onze klanten.”

Michael Corhay, directeur van Mega: “Wij zijn er operationeel klaar voor om de klanten van Belpower te verwelkomen. In de komende dagen zullen de klanten per e-mail en per post een aanbod ontvangen, dat hen zal uitnodigen om zich bij Mega aan voordelige voorwaarden aan te sluiten. Wij hebben alles in het werk gesteld om de contractoverdracht zo gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Wij zijn ervan overtuigd dat de klanten van Belpower zeer tevreden zullen zijn bij Mega en dat zij onze waarden zullen delen.”

De leverancier Mega mikt op 140.000 klanten tegen het einde van dit jaar en streeft naar meer dan 300.000 klanten over 3 jaar.