blog Mega

Energieleverancier MEGA neemt de residentiële klanten over van de energieleverancier Enovos België

2021-08-23 / Dieter

MEGA, de 100% Belgische leverancier van gas en elektriciteit, neemt de portefeuille over van residentiële klanten van leverancier ENOVOS in België. ENOVOS, de belangrijkste energieleverancier van het Groothertogdom Luxemburg, heeft ervoor gekozen om zich te focussen op het leveren van professionele en industriële klanten in België.

Gevestigd in België (Luik) met Belgisch aandeelhouderschap en Belgische werknemers, is MEGA op weg om de grootste onafhankelijke Belgische leverancier van elektriciteit en aardgas te worden. De leverancier levert momenteel aan meer dan 100 000 klanten in België.

Michael Corhay, CEO van MEGA: “We zijn trots op deze operatie en we zijn overtuigd dat de ENOVOS-klanten zeer tevreden zullen zijn om MEGA-klanten te worden. Met deze overname, tonen wij nogmaals onze wil en groeicapaciteit in België. Momenteel, is de energiemarkt aan het consolideren; wij zien dit met de laatste acquisities van de grote Europese spelers (Total, Direct-Energie, Eneco, Eni, etc.). Ik ben ervan overtuigd dat, op korte termijn, een consolidatie tevens zal plaatsvinden tussen de kleine spelers. In dit spel, hopen wij er als winnaar uit te komen. Mega analyseert op dit moment de acquisitie van meerdere kleine leveranciers in België.”

Nicolas Jacqmard, legal advisor van ENOVOS België legt uit: “Na het herzien van de strategie, heeft ENOVOS ervoor gekozen om een einde te maken aan haar activiteiten als leverancier van elektriciteit en aardgas aan residentiële klanten in België. Wij hebben daarom een kandidaat-overnemer gezocht en het Belgisch bedrijf Mega heeft een voorstel ingediend met de garanties die overeenkwam met onze verwachtingen.”

Hij voegt hieraan toe: “De betrokken klanten van de overname mogen gerust zijn: ENOVOS en MEGA garanderen dat de overdracht naar MEGA gerealiseerd zal worden zonder enige onderbreking van levering en zonder kosten voor de klant. Alle huidige contractuele voorwaarden, zoals de prijs, het groene aspect, en betalingsmogelijkheden blijven hetzelfde. Onze klanten zullen binnen de komende dagen een gepersonaliseerde brief ontvangen met daarin alle details over de overstap die gepland is voor de maand juli.”

Van zijn kant, zal het bedrijf JOIN Experience, dat momenteel de residentiële klanten van ENOVOS beheert, zijn ontwikkeling in België verder zetten door zich te concentreren op de diensten telefonie en internet.

Didier Rouma, CEO JOIN Experience verduidelijkt: “De Belgische telefoniemarkt is zeer competitief maar ook uiterst attractief voor een speler die zich focust op de klantendienst en innovatieve oplossingen aanbiedt. Het is belangrijk voor JOIN om zich te heroriënteren in het hart van haar werk om zo de betere opportuniteiten van deze markt te grijpen.”

De leverancier MEGA mikt op 140.000 klanten tegen het einde van het jaar met de ambitie om 300.000 klanten te leveren binnen drie jaar.

Michael Corhay besluit: “De geplande groei is mogelijk op een organische manier; wij ontvangen elke dag nieuwe klanten die meestappen in ons verhaal van een lokale benadering, onze persoonlijke klantendienst en onze competitieve energieprijzen. Wij kunnen dit echter versnellen door acquisities.”