Distributiekosten 2023: wat verandert er?

Wanneer je jouw energiefactuur onder de loep neemt, zal je vaak focussen op de energieprijs per kWh. Dat is logisch, maar je energiefactuur bestaat uit meerdere elementen die samen het totaalbedrag opmaken. Eén van die onderdelen zijn de distributiekosten, die elk jaar worden aangepast. Wat verandert er in 2023 voor de distributiekosten? Je leest het hieronder. Lees het artikel “Distributiekosten 2023: wat verandert er?”

Renovatie- en isolatiepremies? Alles wat je moet weten voor jouw project in 2023

Huisje, tuintje, boompje, investeren, verbouwen en renoveren: als je eindelijk je droomhuis hebt gevonden komt er vaak zowel op financieel als persoonlijk vlak heel wat bij kijken. Gelukkig zijn er heel wat premies die een deel van jouw kosten voor renovatie- en isolatiewerken kunnen verlichten. Vraag je je af op welke premies jij zoal beroep kan doen? Wij zetten hieronder de aanvraagprocedure én de recentste ontwikkelingen op een rijtje. Lees het artikel “Renovatie- en isolatiepremies? Alles wat je moet weten voor jouw project in 2023”

Een vaste of variabele energieprijs, wat kies ik?

De afgelopen jaren waren een heuse rollercoaster aan energieprijzen. We vertelden je vorige maand al over de volatiliteit van de energieprijzen om die schommelingen te duiden en de rol die variabele tarieven daarbij spelen. Wat zijn nu juist de voordelen van een variabel tarief? En zijn vaste tarieven opnieuw interessant? Wij vatten de kenmerken en voordelen van beide producten voor jou samen! Lees het artikel “Een vaste of variabele energieprijs, wat kies ik?”

E-fuels als laatste tussenstap in de energietransitie?

In de overgang naar elektrische wagens zijn er steeds meer voorstanders van e-fuels als mogelijke tussenstap. Al doet deze nieuwe synthetische brandstof ook heel wat stof opwaaien in de auto-industrie. Wat zijn deze alternatieven voor klassieke brandstoffen precies? Wij leggen het even voor je uit.   Lees het artikel “E-fuels als laatste tussenstap in de energietransitie?”

Waarom zijn de prijzen op de energiemarkt zo volatiel?

Het afgelopen jaar zagen we hoe de energieprijzen sterk beïnvloed werden door tal van externe factoren. Hoewel de prijzen op de energiemarkt vandaag gelukkig weer gedaald zijn, kunnen we de situatie op de energiemarkt nog niet helemaal stabiel noemen. Wij zochten uit hoe het komt dat de prijzen op de energiemarkt zo volatiel zijn.

Lees het artikel “Waarom zijn de prijzen op de energiemarkt zo volatiel?”