Distributiekosten in 2022: Wat is de tendens?

De energiecrisis doet ons allemaal wat meer nadenken over onze energiefactuur en hoe deze precies is opgesteld. Een belangrijk onderdeel van jouw factuur is het bedrag dat je betaalt om energie tot bij jou thuis te krijgen, namelijk de distributiekost. Aangezien die distributienettarieven jaarlijks worden aangepast, bekijken we samen met jou de evolutie van deze kostenpost. Lees het artikel “Distributiekosten in 2022: Wat is de tendens?”

Energiecrisis: Verlenging en uitbreiding van de steunmaatregelen.

In februari 2022 nam de overheid een aantal maatregelen om de Belgische consumenten te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Aangezien de situatie op de energiemarkt vandaag nog steeds onstabiel is, heeft de overheid besloten om die steunmaatregelen te verlengen en deels uit te breiden. Wij vertellen je er in dit artikel alles over!  

Lees het artikel “Energiecrisis: Verlenging en uitbreiding van de steunmaatregelen.”

Wat als je jouw energiefacturen niet meer kunt betalen?

De energieprijzen zijn de afgelopen maanden niet gestopt met stijgen. Die trend laat zich natuurlijk ook voelen in de facturen van de consumenten. Voor sommigen betekent dit dat het moeilijker is geworden om de facturen te betalen. In dit artikel bespreken we daarom wat je kunt doen als jij je in deze situatie bevindt. Lees het artikel “Wat als je jouw energiefacturen niet meer kunt betalen?”

Uitgelegd: De tijdelijke btw-verlaging naar 6% voor gas.

Als reactie op de nieuwe prijsstijgingen op de energiemarkt, heeft de Belgische overheid een reeks nieuwe beslissingen genomen om de consumenten te helpen. Zo zal de tijdelijke btw-verlaging naar 6% voor elektriciteit, nu ook worden toegepast op gas. In dit artikel bekijken we samen met jou wat dit precies betekent.  

Lees het artikel “Uitgelegd: De tijdelijke btw-verlaging naar 6% voor gas.”

Alles over de federale verwarmingspremie van 100 euro.

De overheid voerteen aantal maatregelenin om de financiële druk op de Belgische huishoudens tijdens de huidige energiecrisis te verlichten. De toekenning van de federale verwarmingspremie ter waarde van 100 euro op de elektriciteitsfactuur is er daar één van. In dit artikel bekijken we de werking van deze maatregel van dichterbij.

Lees het artikel “Alles over de federale verwarmingspremie van 100 euro.”