Uitgelegd: Het gebruik van “verbruiksprofielen” in de variabele afrekening.

Momenteel vind je op de energiemarkt enkel variabele contracten. Aangezien variabele tarieven maandelijks de prijsschommelingen op de markt volgen, baseren we ons voor de opmaak van de jaarlijkse afrekeningsfactuur op verbruiksprofielen. Wat dat precies zijn en hoe ze worden gebruikt, ontdek je in dit artikel.

Lees het artikel “Uitgelegd: Het gebruik van “verbruiksprofielen” in de variabele afrekening.”

Distributiekosten in 2022: Wat is de tendens?

De energiecrisis doet ons allemaal wat meer nadenken over onze energiefactuur en hoe deze precies is opgesteld. Een belangrijk onderdeel van jouw factuur is het bedrag dat je betaalt om energie tot bij jou thuis te krijgen, namelijk de distributiekost. Aangezien die distributienettarieven jaarlijks worden aangepast, bekijken we samen met jou de evolutie van deze kostenpost. Lees het artikel “Distributiekosten in 2022: Wat is de tendens?”

Energiecrisis: Verlenging en uitbreiding van de steunmaatregelen.

In februari 2022 nam de overheid een aantal maatregelen om de Belgische consumenten te beschermen tegen de hoge energieprijzen. Aangezien de situatie op de energiemarkt vandaag nog steeds onstabiel is, heeft de overheid besloten om die steunmaatregelen te verlengen en deels uit te breiden. Wij vertellen je er in dit artikel alles over!  

Lees het artikel “Energiecrisis: Verlenging en uitbreiding van de steunmaatregelen.”