Goed voorbereid op de winter: deze tips kunnen u helpen

Astuces_pour_affronter_l_hiver

De zomer ligt stilaan al een hele poos achter ons. We naderen het seizoen van de vriestemperaturen en de warme chocomelk. Daarom willen wij u enkele tips meegeven om deze winter door te komen.

Hebt u al nagedacht hoe u de koude zal tegengaan? Nee? Geen paniek, Mega helpt u! In dit blogartikel kan u enkele concrete acties vinden die u zeker zullen helpen:

Reinig uw radiatoren om de winter door te komen

Als de koude momenten eraan komen, reinigt u uw verwarming best. Is het nu in uw slaapkamer of in uw eetkamer. U herhaalt deze reinigingsbeurt best één keer per jaar. Het is aangeraden om de radiatoren te zuiveren voor de volgende redenen: dankzij dit kan u besparen en allerlei geluiden vanuit uw radiatoren vermijden. Een beetje comfort voor uw oren mag toch wel zeker?

Verlucht uw huis regelmatig

Het wordt kouder en u bent bang voor een verkoudheid? Om dit te vermijden, moet u uw huis goed verluchten. Ten eerste is dit noodzakelijk en onmisbaar voor een goede gezondheid. Daarnaast is het ook makkelijker om uw huis weer op te warmen. Integendeel tot wat iedereen denkt…

Daarnaast volstaat het om uw raam enkele minuten open te zetten. U hoeft dit niet de hele dag te doen.

Onderzoek de isolatie van uw muren, deuren en ramen

Het is belangrijk om aan het begin van de winter alle deuren en ramen na te kijken. U kan namelijk ervoor zorgen dat u zo weinig mogelijk warmte zal verliezen. Slecht geïsoleerde deuren zijn één van de eerste bronnen voor warmteverlies. Andere oorzaken van het warmteverlies zijn muren (25%) en ramen (13%). Dit leidt natuurlijk tot een hogere energiefactuur.

Trek een warme pull aan

De temperaturen zijn momenteel in vrije val. Zoek uw wintertruien die u warm zullen houden! Naast een nazicht van uw installatie en uw huis, adviseren wij u ook om uw kleding zorgvuldig uit te kiezen tegen de vorst, de sneeuw en de koude. We kunnen niet voorzichtig genoeg zijn!

Wat met mijn auto?

Bij Mega geen gebrek aan ideeën! In de eerste plaats adviseren wij u om uw banden te onderzoeken om na te kijken of deze nog in goede staat zijn. Als u iets raars ziet, twijfel dan niet om raad te vragen. Check natuurlijk ook uw batterij en uw lichten van uw auto.

De bandenspanning wordt strikt genomen. Wist u dat banden met een te lage bandenspanning kunnen zorgen voor 10% meer brandstofverbruik? Het is dus belangrijk dat u de spanning van uw banden goed nakijkt. Langs de andere kant kan u zo ook uw steentje bijdragen aan een beter milieu.

Om de winter zonder zorgen en met duurzame groene energie tegemoet te gaan, twijfel dan niet om onze community te vervolledigen! Hier bovenop krijgt u een klantenservice op maat, een heel jaar lang!

Vergelijk alvast uw huidige tarieven met onze tarieven via onze simulator.