blog Mega

Groene energie in België: Mega haalt een score van 17/20

2018-10-24 / Dieter

Groene energie, wat is dat juist? Greenpeace analyseerde alle energieleveranciers in België. Hoe groen zijn de energieleveranciers echt? Mega wordt alvast aanbevolen met een score van 17 op 20.

Op de website mijngroenestroom.be, kan u een mooi overzicht raadplegen van alle energieleveranciers.

Klassement van groene energieleveranciers: hoe interpreteer ik het?

Greenpeace gaf elke energieleverancier een score op 20. Deze score bestaat uit een beoordeling van volgende criteria:

Na het toekennen van een score wordt er een klassement opgemaakt. Greenpeace geeft telkens een kleine uitleg per energieleverancier. Het geeft ook aan of de energieleverancier aanbevolen is voor groene energie. Enkele leveranciers kregen ook een badge. De mogelijke badges zijn:

Mega heeft een score van 17 op 20 en is aanbevolen door Greenpeace.

Groene stroom of niet?

De elektriciteit dit tot bij u in de huiskamer komt, is niet per definitie groen. Alle energie wordt op het net gestuurd. Het is niet controleerbaar waar deze naartoe gaat. Een elektrode is namelijk vrij. Woont u tussen het windmolenpark in Schelle en de kerncentrales in Doel? Dan is de kans dat u groene of grijze energie heeft eerder fifty-fifty.

Hoe werkt het voor de klanten van Mega?

Wij willen zoveel mogelijk groene elektriciteit aankopen. Dit doen wij op drie verschillende manieren:

  1. Wij werken samen met groene en lokale energieproducenten (bv. windmolens, zonnepanelen of hydraulische energie). Zij zorgen ervoor dat Mega groene energie kan aankopen.
  2. Daarnaast investeren wij, via onze aandeelhouders, direct in hernieuwbare energieproductie. Dit doen wij onder meer door een samenwerking met de coöperatie Eole Modave en de exploitatie van een warmtekrachtcentrale op biomassa.
  3. Tenslotte koopt Mega op de energiemarkt Belgische energie. Deze energie is vooral afkomstig van elektriciteitscentrales in België.

Als wij toch grijze energie aankopen op de markt, wordt dit gecompenseerd door de garanties van oorsprong. Dit wil zeggen dat als wij niet genoeg groene energie kunnen aankopen, wij een groene producent In Europa financieel steunen.

Is groene energie duurder?

hernieuwbare energie

Helemaal niet! U kan perfect een groene energieleverancier hebben met voordelige energieprijzen. Bij Mega kan u altijd rekenen op duurzaam goedkopere prijzen.  Duurzaam heeft bij Mega twee betekenissen: duurzame energie en een competitieve prijs op lange termijn. Onze prijzen zijn niet alleen vandaag competitief maar ook morgen. Hoe kan dit? Door een efficiënte werking en lagere marges.

Denkt Mega aan het milieu?

Ja! Wij hebben een langetermijnvisie voor hernieuwbare energie. Om dit te verwezenlijken zetten wij ons dagelijks in voor het leveren van duurzame energie.

Daarnaast investeerde Mega ook in een beter milieu. Mega is lid van de coöperatie van het windmolenpark van Modave. Deze windmolen zorgt voor 6 500 MWh elektriciteit per jaar. Dat is goed voor een jaarlijks verbruik van 2000 gezinnen!

Mega is ten slotte ook een online bedrijf. Wij versturen het grootste deel van onze facturen via e-mail. Onze klanten kunnen ook alles omtrent hun energiecontract raadplegen via myMega, de online klantenzone.

Bent u nog geen klant van Mega? Wacht dan niet langer om te genieten van duurzaam goedkopere energie!