Een groene werkplek: zo doe je het!

Kantoor in natuur

De toekomst is groen en je werkplek kan dat ook zijn! Ontdek dankzij onze tips hoe jij je werkplek groener kan maken.  

Groen vervoer

Een groene werkplek start al onderweg. Probeer je pendeltraject daarom zoveel mogelijk te vergroenen. Is met het openbaar vervoer, de fiets of te voet gaan geen optie? Misschien woont er wel een collega bij je in de buurt en kunnen jullie carpoolen!Elektrische fietsen Mega

Bij Mega moedigen we onze werknemers aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer of (elektrische) fietsen. Zo kan elke werknemer die in de buurt van onze kantoren woont, beroep doen op een elektrische vouwfiets. Je dag milieubewust en vol energie beginnen: Check!

Steun de lokale economie

Navigation map with pin pointsLokaal kopen is belangrijker dan ooit. Verklein je ecologische voetafdruk door zoveel mogelijk beroep te doen op lokale handelaars en leveranciers. Dat geldt zowel voor de inrichting van je kantoor als voor de werking van je bedrijf of organisatie. Bij Mega werken we bijvoorbeeld samen met lokale en groene producenten en kiezen we met onze kantoren in Luik en Leuven voor een lokale infrastructuur

Recycleren kan je leren

Zero WasteBij je thuis sorteer je je afval ongetwijfeld al, maar doe je het ook op je werkplek? Wij zetten alle sorteerregels nog eens op een rijtje! Je kan het jezelf ook nog makkelijker maken door je werkplek volledig afvalvrij te maken. Deze techniek wordt “zero waste” genoemd en we leggen je hier uit hoe dat precies in zijn werk gaat.

Wist je dat ook je computer afval produceert? Het gaat weliswaar om elektronisch afval, ook wel gekend als e-waste. E-mails zorgen jaarlijks bijvoorbeeld voor wel 410 ton CO2. En een uur lang naar een video kijken op je smartphone? Dat staat gelijk aan het verbruik van je koelkast voor 1 jaar! Je kan deze digitale vervuiling tegengaan door onder andere bewuster te streamen, je e-mails te sorteren en je apparaten niet in slaapstand te laten staan. Ontdek hier nog meer tips!

Groen inrichten

Ook bij de inrichting van je (thuis)kantoor kan je groene keuzes maken.

Muur met wijnflessen upcyclingRecycleren ken je, maar hoorde je ook al van ‘upcycleren’ ? Bij upcycling transformeer je oude materialen en geef je ze een nieuwe functie. Verzamel dus oude objecten en geef ze een nieuw leven door er decoratie voor je (thuis)kantoor van te maken.

 

 

 

Verder kan je je bureau (in de mate van het mogelijke) positioneren in een ruimte met veel natuurlijk licht. Je zal zo minder snel gebruik maken van artificieel licht en je bent er ook alerter door!

Groen kantoorTen slotte kan je ook letterlijk groen toevoegen aan je werkruimte. We hebben het dan niet over een groene muur of groene stoel (al kunnen die zaken je natuurlijk ook energie geven), maar over planten. Kamerplanten zijn immers niet alleen gezellig, ze zuiveren ook de lucht en verhogen het zuurstofgehalte. Je productiviteit wordt zo ook gestimuleerd!

We kunnen besluiten dat een groene werkplek heel wat voordelen heeft. Nu is het aan jou! Wij wensen je alvast veel (groene) energie, inspiratie en productiviteit toe!

 

 

Met Mega als energieleverancier geniet je trouwens niet alleen van goedkopere tarieven, maar draag je ook bij aan een duurzamere omgeving.