Lokaal ondernemen, hoe doet Mega dat juist?

lokaal

Lokaal ondernemen, dat wordt hoog in het vaandel gedragen bij verschillende economische, toeristische en andere voedingsindustrieën. Maar wat betekent dit voor uw energieleverancier Mega?

Zoveel mogelijk lokale en duurzame tewerkstelling

Een energieleverancier moet beschikken over een grote knowhow. Mega benadrukt de autonomie, één van zijn kernwaardes, vooral door de internalisering van zijn activiteiten. Als we de controle behouden over de interne vaardigheden, dan hebben we de beste kans om te innoveren en te verbeteren.

De klantenservice, facturatie en marketing zijn enkele voorbeelden van activiteiten die uitgevoerd worden door Mega zelf in onze kantoren in Luik en Leuven. Het volledige IT-systeem is zelfs “home made”!

Daarnaast doen wij ook beroep op enkele consultants. Als wij samenwerken met externe partners, is dit vooral met Belgische bedrijven.

Een lokale infrastructuur

Mega is een menselijk bedrijf dat dicht bij zijn klant wil staan. Daarom heeft Mega een kantoor aan beide kanten van de taalgrens.

Bij Mega is een groot deel van de infrastructuur lokaal georiënteerd. Ons telefoonsysteem en informaticasysteem is gevestigd in België. Uw persoonlijke gegevens gaan dus niet ver weg! Zelfs de post en onze partner voor het drukwerk van uw facturen is gelegen op Belgisch grondgebied.

En dan tellen wij de gebruikte software om u dagelijks de persoonlijke service te blijven leveren nog niet mee! Deze software is ook van Belgische oorsprong!

Bovendien streven wij ernaar om u zoveel mogelijk energie te leveren van lokale producenten. Wij werken daarom samen met partners die dicht bij ons staan. Bijvoorbeeld: de samenwerking met een coöperatie van lokale producenten om u te voorzien van lokale energie.

En voor de levering van energie?

Eén van de missies van Mega is om energie te leveren aan een klantvriendelijke prijs én terwijl de omgeving te respecteren. Hiervoor kopen wij ook energie aan bij lokale producenten.

Voor zover mogelijk blijven wij investeren in projecten om hernieuwbare energie te steunen. Wij zijn bovendien ook beheerder van een windmolen in Modave. Deze windmolen produceert 6 500 MWh per jaar en levert groene energie aan ongeveer 2 000 gezinnen. Wij zijn ook bezig met een ander project voor de productie van hydraulische energie.

Een Belgisch bedrijf voor energieverbruikers in België

Mega is een bedrijf opgericht door Belgische ondernemers, die bezorgd zijn om het milieu, om de lokale economie te ondersteunen. Alle aandeelhouders van Mega zijn daarom ook natuurlijke personen met de Belgische nationaliteit. Het beslissingscentrum van Mega bevindt zich ook in België. De oprichters zijn nog steeds actief als directeurs van het bedrijf.

Wist u dat meer dan 80% van de energieverbruikers in België geleverd worden door buitenlandse leveranciers of leveranciers met een groot aantal buitenlandse aandeelhouders?

Als u wenst te kiezen voor het beste alternatief voor de multinationals in de energiesector, twijfel dan niet om uw contract te vergelijken met onze huidige tarieven. U kan dit makkelijk doen via onze prijssimulator!