blog Mega

Maak kennis met onze nieuwe werknemers

2020-08-31 / Dieter

De coronacrisis heeft Mega niet tegengehouden om nieuwe talenten aan te trekken. We versterkten zowel het IT-team, de klantendienst als het Finance-departement. Tijd om kennis te maken met de nieuwe Mega-werknemers!

IT-departement

IT is het “zenuwcentrum” van Mega en Mega Energie in Frankrijk. Ze hadden dus wat versterking nodig. Laly en Quentin zijn de nieuwe krachten van het nu 8-koppige IT-team. We presenteren ze in enkele zinnen.

Laly, een Junior Developer, begon bij Mega omdat ze onze projecten een echte uitdaging vindt. Een echte challenge schrikt haar niet af. Ze gaat haar verantwoordelijkheid niet uit de weg en ze zal haar uiterste best doen voor de projecten die we haar zullen toewijzen.
Tijdens haar sollicitatiegesprek was er één ding echt duidelijk voor haar: bij Mega zal ze direct in het werkveld constant nieuwe ervaringen opdoen. Hoewel ze nog maar een paar weken bezig is, is ze al goed ingepast in het team.

Wat mogen we haar wensen? “Veel geluk voor m’n eerste job in het domein development en vooral dat ik een uitstekende developer mag worden.”

Quentin is bij Mega begonnen omdat het een familiaal en sympathiek bedrijf is. Daarnaast is zijn nieuwe job voor hem ook een echte uitdaging.
Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze websites en interne tools die iedere werknemer gebruikt. Dit is geen eenvoudige taak, maar voor Quentin is zijn passie volgen heel belangrijk: “Ik heb een grote passie voor alles wat ik doe, want ik weet dat onze klanten en collega’s mijn werk gebruiken.”

Net als Laly is hij nog maar enkele weken bezig, toch kan hij al beamen dat er een uitstekende sfeer heerst “ […] in het algemeen, maar zeker in het IT-team.”

Wat mogen we hem wensen? “Dat ik elke dag mag bijleren, al is het nu op professioneel of menselijk vlak.”

Klantendienst

Vandaag telt Mega 500 000 klanten en de nieuwe inschrijvingen blijven maar binnenstromen… Da’s het resultaat van werk, heel veel werk. We zijn constant opzoek naar nieuwe talenten die ons helpen groeien en de beste diensten te leveren.

Laten we eens kijken naar de laatste nieuwe werknemers.

Amandine is, nadat ze zeven jaar in Taiwan woonde, teruggekeerd naar België. Tijdens haar zoektocht naar werk is ze per toeval bij Mega en in de energiewereld terechtgekomen. Deze “switch” schrikt haar niet af omdat ze ervan houdt om nieuwe dingen aan te leren. Bij Mega antwoordt ze op je vragen, lost ze problemen op over inschrijvingen en verhuizen, etc. Dit doet ze fantastisch omdat ze graag mensen helpt en naar hen luistert. Ze voelde zich snel thuis bij Mega door de goede sfeer en da’s erg belangrijk voor haar. De grootste uitdaging voor haar was om altijd haar hoofd koel te houden en professioneel te blijven. “Ik heb geleerd om het nooit persoonlijk op te nemen als het in een gesprek met een klant wat moeilijk gaat”.

Wat mogen we haar wensen? “Dat ze blijft groeien bij Mega, maar we mogen zeggen dat ik al een goede start heb gemaakt!”

Emilie werkt daarentegen al twee jaar in de energiesector en ze is echt blij dat ze een kans krijgt binnen hetzelfde domein om dit werk verder te zetten. Ze houdt ervan om in een Belgisch en snelgroeiend bedrijf te werken dat lokaal en dynamisch is. Ze werkt nu al 3 maanden voor Mega en is Customer Advisor, een job waar ze dagelijks nieuwe dingen leert.

Finance

De klantendienst is niet het enige departement dat we nodig hebben voor een goed beheer van onze energiecontracten.

Charlène begon haar avontuur bij Mega als Financial Analyst. Ze werkte nog nooit als accountant in de energiesector. Daarom zit ze onder de vleugels van enkele mentors om haar te begeleiden binnen Mega. Ze ondersteunt het Finance-departement en zodra ze wat meer ervaring heeft zal ze nieuwe projecten ontwikkelen: “Ik kijk ernaar uit hoe ik mij in de komende maanden zal ontplooien.” Waarom wilde ze bij Mega beginnen? De kans om bij te leren! “Werken bij Mega, da’s werken in een jonge en dynamische omgeving die je aanmoedigt om jezelf voortdurend te verbeteren. Ik vond het ook leuk dat Mega een groen, maar vooral Belgisch bedrijf is, dat opgericht en beheerd wordt in België.”

We hopen dat het een leuke kennismaking was met onze nieuwe werknemers. We kunnen niet wachten om je binnenkort opnieuw nieuwe enkele gezichten voor te stellen.

Wil je meer weten over Mega en de interne werking? Lees dan zeker onze blog!