Mega: Belgische en goedkopere energieleverancier!

mega leverancier

Mega vindt transparantie belangrijk en dit geldt niet alleen voor onze tarieven! Daarom willen we je deze maand meenemen achter de schermen van onze kantoren in Leuven en Luik. We laten je zien hoe Mega zijn steentje bijdraagt aan een duurzame en lokale samenleving.

Mega = 100% Belgisch

Mega werd opgericht in 2013 door Belgische ondernemers die bezorgd zijn om het milieu. Onze telefoon- en informaticasystemen zijn allebei Belgisch en zelfs onze partner voor drukwerk bevindt zich op Belgisch grondgebied. We zijn dus volledig zelfstandig en niet in handen van multinationals. Ja, Mega is een Belgische leverancier en we zijn daar heel trots op! Daarom vinden we het zo belangrijk om dicht bij onze klanten te staan. Het hoofdkantoor bevindt zich in Luik en sinds 2018 hebben we ook een kantoor in Leuven.

Daarnaast maken we er werk van om te investeren in de Belgische economie. Dit doen we op verschillende manieren:

Lokaal bestellen

mega leverancierWe bestellen zoveel mogelijk bij Belgische leveranciers, om onze kantoren en werknemers te voorzien van alles wat nodig is!

Zo is Sipwell onze leverancier voor water. Zij zijn een Belgisch bedrijf dat hun water uit eigen bronnen ophaalt en hun waterflessen recycleert en hergebruikt! Daarnaast gebruiken we geen plastic bekers. Onze medewerkers gebruiken in de plaats daarvan glazen of hun eigen herbruikbare Mega-waterfles.

Voor onze kantoorbenodigdheden kunnen we terecht bij Bruneau. De inhoud van onze levering varieert wekelijks van schriftjes en pennen, tot onze voorraad koffie en thee.

Vóór thuiswerken verplicht werd, bestelden we ook elke week Belgisch fruit en verse soep voor onze collega’s. Niet enkel gezond, maar ook een echte opkikker!

Lokaal ondersteunen

In het verleden vertelden we je meer over hoe Mega lokaal onderneemt als bedrijf, maar wist je dat Mega ook wel eens lokale sportwedstrijden sponsort? Zo ondersteunden we in 2019 de Triatlon in Leuven. In het voorjaar van 2020 kon je onze medewerkers in en rond de Woman Race spotten in Luik. En je mag er zeker van zijn dat je ons logo in de toekomst nog zal zien opduiken bij lokale sportevenementen!

 

Onze werknemers

Sinds 2018 zijn we heel erg gegroeid. Een groter bedrijf heeft natuurlijk meer medewerkers nodig. Mega is daarom altijd op zoek naar vaste medewerkers. We leggen je graag uit hoe onze vaste medewerkers zich elke dag inzetten voor jullie in onze minireeks getiteld “Mega, leverancier met menselijke waarden en Belgische knowhow”.

We verwelkomen ook jobstudenten aan de plaatselijke universiteiten om hun eerste ervaringen op te doen. Onze studenten ondersteunen onze vaste medewerkers vooral op telefonisch vlak en in de tweede plaats via e-mail. Zij zijn ook degenen die je opbellen wanneer je dit aanvraagt in het contactformulier, of wanneer we extra informatie nodig hebben bij jouw inschrijving.

Soms gebeurt het zelfs dat een jobstudent als vaste medewerker start na het afstuderen. Dit was bijvoorbeeld het geval voor Nicholas:

“Tijdens mijn studentenjob bij Mega heb ik enorm veel geleerd en kreeg ik al snel meer verantwoordelijkheid en vertrouwen. Nadat ik afstudeerde, heb ik besloten om mijn studentenjob bij Mega om te zetten naar een voltijdse carrière.  Mega biedt mij een stabiele werkomgeving waarbij ik de kans krijg om mezelf maximaal te ontplooien!”

– Nicholas, Customer Care Advisor

Als je nog meer wil weten over de werking van Mega, dan kan je deel 2 en deel 3 van de minireeks op onze blog terugvinden.

 

Green mobility

mega leverancier

We willen bij Mega onze medewerkers zoveel mogelijk aansporen om minder gebruik te maken van hun auto. Mega sloeg daarom de handen in elkaar met het Belgische bedrijf Ahooga en stelde elektrische plooifietsen ter beschikking. Zo kunnen onze collega’s op een gezondere manier op weg van en naar het werk. Als dat geen motivatie is!

 

Mega = Goedkopere energie

Je kon hierboven al lezen dat we zoveel mogelijk zelf alle taken uitvoeren en onze uitgaven beperken. Voor diensten en aankopen kiezen we zoveel mogelijk voor Belgische leveranciers. Dit zorgt ervoor dat we minder kosten hebben. Denk daarnaast aan het feit dat we kleine winstmarges rekenen op onze tarieven, en je kan al raden waarom Mega een van de goedkoopste energieleveranciers is!

 

Wil je graag weten hoeveel je kan besparen als je klant wordt van Mega? Je kan jouw voordeel berekenen via onze vergelijker!