Mega Energie start met energielevering in Frankrijk

Mega Energie

Door de liberalisatie van de energiemarkt in Frankrijk in 2007 zijn er heel wat nieuwe spelers ontstaan onder de Franse energieleveranciers!

Sinds het begin van 2019 wil Mega een belangrijke plaats innemen tussen de energieleveranciers. Dit doen wij vooral met een sterke en competitieve positionering dankzij onze ervaring en expertise in de energiesector. Mega kondigde de lancering aan van zijn elektriciteitsaanbod op de Franse markt. Ondertussen startte Mega ook met het leveren van aardgas. Twee producten voor de levering van voordelig aardgas werden toegevoegd aan het competitief aanbod van elektriciteit.

Saad El Berchoui, verantwoordelijke Business & Operations Mega Energie, vertelt u er meer over.

Hoe werkt Mega Energie?

mega_energie “Onze oprichting in Frankrijk is mogelijk gemaakt dankzij onze expertise vanuit België. Onze strategie is gebaseerd op een respectvolle aanpak van de klant. Wij willen ook steeds een luisterend oor zijn voor onze klanten. Daarnaast bieden wij duurzaam goedkopere tarieven aan, gekoppeld aan een kwaliteitsvolle klantendienst. Het is wel degelijk een service op maat. We maken er ook een erezaak van om te werken met lokale partners, onder meer voor de klantendienst. Geen externe callcenters die niet in Frankrijk gelegen zijn,” vertrouwt Saad El Berchoui ons toe.

 

Zoals in België, draagt Mega Energie bij aan de ondersteuning van de lokale economie en de creatie van werk. Het blijft een menselijk bedrijf en het beste alternatief voor de multinationals van de sector. Het bedrijf is aanwezig op 95% van het Frans grondgebied. Wij leveren groene elektriciteit en aardgas op het Franse vasteland voor alle leveringspunten, die bediend worden door de netbeheerder Enedis (elektriciteit) en GRDF (aardgas).

Duurzaam goedkoper. Wat betekent dat juist?

“Zoals in België differentiëren wij ons door een goede kostenoptimalisatie. Dit is mogelijk door continue innovatie, automatisatie en een hooggekwalificeerd team. Wij bieden voordelige prijzen aan op lange termijn. De prijs die wij voorstellen zijn geïndexeerde tarieven op basis van het gereglementeerde verkoopstarief. Deze zijn geldig voor 1 jaar. Het aanbod met contracten met een langere duur dan 1 jaar zijn volop in opmaak,” bevestigd El Berchoui.

De liberalisatie van de markt staat de verbruiker toe om te genieten van voordelige prijzen door te spelen met vraag en aanbod.

Wat biedt u exact aan?

“In Frankrijk bestaan er twee soorten offertes,” legt Saad El Berchoui uit:

  • Het gereglementeerde tarief, telkens aangeboden door de “historische” leveranciers: EDF voor elektriciteit en Engie voor gas.
  • Het aanbod van de markt, aangeboden door elke leverancier. Deze prijs wordt vrij bepaald in het kader van een contract.

Momenteel bieden wij één van de meest competitieve offertes aan van de markt:

  • 2 tarieven voor 100% groene elektriciteit
  • en 2 voor aardgas

Het gaat over tarieven met een geïndexeerde prijs. Dit wil zeggen dat de kWh-prijs (hoogspanning) verandert in functie van de kWh-prijs (hoogspanning) van het gereglementeerde tarief. Wij zijn tot 13% voordeliger dan het gereglementeerde tarief. Dit kan een groot verschil maken op de uiteindelijke factuur van gas en elektriciteit,” verzekert El Berchoui.

Op dit moment dalen de tarieven.. Het is dus de moment om uw energiefactuur te bekijken en de beste prijs te zoeken.

offreElec_Mega_Energie
Aanbod Elektriciteit
Aanbod Gas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarieven groene energie

Net zoals in België, sluit Mega Energie in Frankrijk zoveel mogelijk partnerschappen met lokale groene energieproducenten, die actief zijn in de wind- en zonne-energie. Elke producent van hernieuwbare energie ontvangt een garantie van oorsprong per mWh die geïnjecteerd is op het net. Dit heeft als doel om de oorsprong van groene elektriciteit te concretiseren.

Wat doen om klant te worden?

“Onze klantendienst is gebaseerd in Frankrijk. Je kan ons makkelijk bereiken en het duurt slechts enkele minuten om u in te schrijven. Gaat het over een verhuis of een energieleverancierswissel? U kan ons op verschillende manieren contacteren.

U kan ons contacteren via telefoon op 01 78 90 67 15. Wij zijn open van maandag tot vrijdag van 9u tot 12u30 en van 14u tot 17u. Dankzij ons herinneringssysteem, zijn er geen lange wachtrijen. Als u iets wenst te bespreken met onze medewerkers, kan u gewoon aangeven dat u wenst teruggebeld te worden. Wij nemen telefonisch contact met u op wanneer u dat wenst.

Wij ontwikkelden ook een online inschrijvingsformulier dat makkelijk te gebruiken is. U kan zich hier heel makkelijk en snel inschrijven.

Als u nog even wenst na te denken, dan kan u ook altijd een simulatie vragen. Wij berekenen dan uw besparing als u kiest voor Mega.

Zo simpel is het,” zegt Saad.

En als wij ons inschrijven via een groepsaankoop?

“Ja, het is waar dat dit concept sinds enkele maanden zich aan het ontwikkelen is op de Franse energiemarkt,” vertelt El Berchoui. “Voor de verbruiker is het uiteindelijk makkelijk. Eén keer dat het onderhandeld tarief meegedeeld is aan de verbruiker, moet hij enkel nog een inschrijving doen bij de gekozen energieleverancier. De verbruiker kan dus genieten van de voordelige voorwaarden die onderhandeld zijn voor hem. Hij moet dus het onderhandeld tarief enkel accepteren of weigeren. Hij kan ook altijd zijn nieuw energiecontract opzeggen zonder kosten en zonder vertraging om terug te gaan naar de gereglementeerde tarieven.”

Eens klant, hoe Mega contacteren?

“Wij durven zeggen dat alle wegen naar Mega Energie leiden, vertelt Saad El Berchoui, maar om het makkelijk te houden zijn onze adviseurs bereikbaar via:”

Telefoon op 01 78 90 67 15, open van maandag tot vrijdag van 9h-12h30 en van 14h-17h.
E-mail op het adres info@mega-energie.fr ;
Briefwisseling naar Place de la Défense 92974 Paris La Défense ;
Sociale media Facebook en Twitter. Onze adviseurs antwoorden gemiddeld in minder dan 24u
Uw online klantenzone myMega

Wat zijn de ambities?

“Wij hopen 300 000 leveringspunten te hebben binnen 3 tot 5 jaar,” bevestigt El Berchoui. “Frankrijk is veelbelovende markt omdat nog maar weinig mensen al ooit van energieleverancier veranderd zijn. Het percentage dat verandert van energieleverancier is twee keer kleiner dan in België. De laatste tijd beginnen de dingen te veranderen. Zelfs al hebben de historische spelers nog altijd een monopolie, de zesde leverancier telt slechts 60 000 leveringspunten. Het doel voor nieuwe leveranciers zoals Mega Energie is dus zeker realistisch. U moet ook weten dat alles wat te maken heeft met IT-ontwikkeling, facturatie en strategie aanvankelijk beheerd wordt in België. Alles wat betreft commerciële ontwikkeling, wordt in Frankrijk uitgevoerd. Samen met onze attractieve prijzen, lokale arbeidskrachten, expertise en onze kennis van de markt, hopen wij het verschil te maken,” besluit Saad El Berchoui.

Als u een Franse burger bent of een Belg met een tweede verblijft in Frankrijk, twijfel dan niet om onze website te contacteren. U kan genieten van zeer voordelige tarieven voor de levering van gas en elektriciteit.