blog Mega

Opnieuw naar school: goede voorbereiding zorgt voor besparing op energiefactuur!

2021-08-23 / Dieter

De zomervakantie zit er bijna op, kinderen en jongeren gaan bijna terug naar school. Tijd om aan de laatste voorbereidingen te beginnen en de boekentas onder het stof vandaan te halen.

Maar hoe kan u als ouder ervoor zorgen dat uw kind het best voorbereid is? Én dat u ook nog eens kan besparen op uw energiefactuur?

Op tijd naar bed

Stuur uw kinderen op tijd naar bed. Een stabiel slaappatroon is belangrijk. Tijdens de zomervakantie werd dit waarschijnlijk minder goed gevolgd, maar tijdens het schooljaar is dit van essentieel belang. Een vast tijdstip om te slapen en op te staan zorgt voor gewenning. Bovendien, als uw kinderen vroeger naar bed gaan, verbruikt u minder elektriciteit. Er wordt dan bijvoorbeeld minder televisie gekeken, minder gegamed op de PlayStation en de lichten in de kamer worden sneller gedoofd. Met andere woorden: u kan energie besparen.

Gezond eten

Ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Laat uw kinderen dit niet uit het oog verliezen. Geef ze daarnaast wat fruit mee. Dit kan ervoor zorgen dat ze minder ongezondere snacks eten op school. Als uw kinderen middageten meenemen, doe het dan niet in aluminiumfolie. Een brooddoos is een stuk milieuvriendelijker. Deze kan meerdere keren gebruikt worden.

Studeren met daglicht

Laat voldoende daglicht binnen tijdens het studeren. Daglicht zorgt voor een natuurlijke lichtinval. Te lang studeren met kunstlicht kan zorgen voor vermoeidheid of hoofdpijn. Als u meer gebruikt maakt van daglicht, zal u natuurlijk ook minder elektriciteit gebruiken. Studeren met daglicht: beter voor de gezondheid van uw kinderen en voor uw portemonnee. Wat wilt u nog meer?

Vervoer naar school

Probeer uw kinderen te voet of met de fiets naar school te laten gaan. Als u dichtbij school woont, zou dit geen probleem mogen zijn. Zorg voor een traject zonder gevaren van thuis naar school. Kies voor niet al te drukke wegen met fiets- en voetpaden. Voor de fiets kiezen betekent dat uw kinderen in beweging zijn én dat u de auto minder zal gebruiken. Zo kan u ook uw steentje bijdragen aan een groenere wereld.

Al spelend leren

U kan dus samen met uw kind(eren) zorgen voor een lager energieverbruik. Uw kinderen zijn waarschijnlijk nog niet echt op de hoogte van de energiemarkt, toch kan u ze hen op een speelse manier heel wat dingen bijleren:

Besparen op uw energiefactuur kan door uw energieverbruik goed in de gaten te houden. Daarnaast kan u ook klant worden bij Mega. U kan genieten van duurzaam goedkopere tarieven én groene energie. Bereken nu uw besparing als u zou overstappen naar Mega!

Als u al klant bent van Mega, kan u nog meer besparen door het peterschap-programma. Laat uw familie of vrienden kennis maken met Mega. Per nieuw contract ontvangt u én de nieuwe klant een korting van 15 euro!