Oudjaar anders bekeken… en vooral goedkoper

Binnen enkele dagen is het Nieuwjaar, maar je hebt nog altijd geen plannen? Wil je oudjaar dit keer anders vieren, maar je weet nog niet hoe? We geven alvast enkele tips zodat je niet moet feesten vanuit je luie zetel.

Sommige onder ons zullen zeggen dat Oudejaarsavond een avond zoals een andere is en dat het nutteloos is om er zoveel tamtam rond te maken. Anderen vinden dan weer dat het dé avond van het jaar is en ze echt iets uitzonderlijk moeten doen. Tot welke groep je ook behoort, we geven alvast enkele tips weg om een leuke avond te beleven:

1. Een bijna perfect diner organiseren

Oudjaar is de ideale gelegenheid om samen met vrienden te genieten van een lekker diner. Je kan ervoor zorgen dat het eten een echte culinaire ontdekking is. Je kan de bereiding van de gerechten verdelen zodat iedereen zelf iets klaarmaakt. Zo splits je het werk én de kosten. Het werk van de gastheer wordt zo bovendien een beetje verlicht. Geen nood aan de perfecte decoratie of culinaire hoogstandjes. Je moet je ontspannen, feesten met vrienden of familie en genieten van de culinaire talenten van iedereen!

2. Een avondje theater of opera?

Het is niet het eerste idee dat in ons opkomt, maar alles blijft beter dan af te tellen naar het nieuwe jaar voor de tv. ‘t Is een originele avond die minder duur is dan een avondje op restaurant. Informeer jezelf! Sommige locaties bieden “combitickets” aan: 1 ticket voor een voorstelling én etentje bijvoorbeeld.

3. Netflix & Chill?

Nee, je bent niet verplicht om ergens naartoe te gaan als je dit echt niet wilt. Je mag ook niks doen, in de zetel blijven liggen en kerstfilms kijken. Het is misschien het moment om even te relaxen en tijd voor jezelf te nemen. Waarom niet eens aan die serie beginnen waar je nooit tijd voor had?

4. Vrijwilligerswerk

Als je oudjaar echt anders wil beleven, raden we je aan om een vrijwilligersorganisatie zoals het Rode Kruis of Restos du Cœur te helpen. Zij organiseren verschillende solidaire  evenementen op 31 december. Je kan zo een praatje slaan met een dakloze, soep uitdelen, op huisbezoek gaan, … Er zijn heel wat initiatieven om de armen onder ons te helpen.

5. Gezelschapsspellen spelen, gegarandeerd een geslaagde avond

Het is misschien standaard, maar gezelschapsspellen zorgen vaak voor memorabele momenten. Of het nu met je kinderen of vrienden is, speel op 31 december Trivial Pursuit, Risk of Monopoly na een feestelijk diner.

6. Doe beroep op een persoonlijke kok

Als je je niks wil aantrekken van het eten, waarom dan geen chef-kok inhuren die voor jou en je vrienden komt koken bij je thuis? Zo kan je met volle teugen van de avond genieten en hoef je je geen zorgen te maken. Je vermijdt bovendien de drukte van een restaurant. Verdeel gerust de kosten onder elkaar!

7. Geniet van de kerstmarkten tot het einde.

Sommige kerstmarkten blijven open tot eind december. Waarom niet nog een laatste keer profiteren?

Wat je ook beslist, doe wat je echt wilt! Maar leg jezelf vooral geen druk op. We wensen je alvast een spetterend 2020!