blog Mega

Stilaan terug naar onze kantoren tijdens deze coronaperiode

2021-09-10 / Dieter

Al twee maanden liggen onze kantoren er door het coronavirus wat verlaten bij. Na de maatregelen die de Veiligheidsraad op 15 maart 2020 heeft aangekondigd, werken al onze medewerkers van thuis uit. Sinds enkele weken beginnen sommigen echter langzaam terug te keren naar onze kantoren… In dit artikel spreken we over deze geleidelijke terugkeer, goed voorbereid maar vooral volgens de maatregelen die zijn opgelegd om het coronavirus aan te pakken.

Fase 1: iedereen thuis.

Maart 2020, het coronavirus dwingt België in een lockdown. Mega sluit haar fysieke kantoren en we werken vanaf dan allemaal van thuis uit.

We moesten ons wat aanpassen, maar na enkele dagen vonden we het juiste ritme. Er is niets veranderd. Mega bleef 100% operationeel: of het nu gaat over onze klantenservice bij de opvolging van je dossier en het proces van nieuwe inschrijvingen, of over onze interne organisatie voor elke afdeling.

Telewerken: sommigen doen het weleens in normale tijden van het jaar. Het werkt goed en we waarderen het omdat het mensen in staat stelt om hun professionele en privéleven beter te organiseren. In dit geval dwingt het coronavirus onze werknemers tot verplicht telewerken… In het begin klaagden we niet al te veel, maar we beseften toch na enige tijd dat de routine van het naar kantoor gaan belangrijk en nodig is voor ons evenwicht. Digitaal contact is ook leuk, maar er gaat niets boven een echte persoonlijke ontmoeting met onze collega’s en een goede lach tijdens de lunch.

Fase 2: geleidelijke terugkeer

Begin mei, na de aankondiging van de versoepeling van de maatregelen, hebben we iedereen de mogelijkheid gegeven om 1 à 2 dagen per week terug te komen naar het kantoor, op voorwaarde dat ze bepaalde regels respecteren:

Elke werknemer zal op het kantoor:

❗ Social distancing respecteren – d.w.z. een bureau tussen elke persoon en geen face to face vergaderingen;

🤚 Tijdens de werkdag de handen regelmatig desinfecteren en wassen;

🤲 Altijd hoesten of niezen in de plooi van de elleboog;

😷 Een masker dagen als hij/zij in de buurt is van andere mensen op kantoor.

🏠 Thuisblijven als hij/zij ziek is.

Natuurlijk zijn er voldoende ontsmettingsmiddelen en beschermende mondmaskers voor iedereen.

We reinigen en desinfecteren onze computers, telefoonheadsets en toetsenborden regelmatig.

Tot slot hebben we allemaal afgesproken om niet op dezelfde dagen naar het kantoor te gaan om te vermijden dat er te veel volk aanwezig is. Er is een rotatiesysteem opgemaakt zodat iedereen zich veilig voelt.

Fase 3: Iedereen terug op kantoor?

Vandaag is telewerken bij Mega nog altijd de norm. We wachten op de versoepeling van de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Zodra die er komen, kunnen we een tweede fase van terugkeer naar onze kantoren starten. Misschien met meer medewerkers, maar altijd met zo veel mogelijk respect voor social distancing en de nieuwe routine (zie Fase 2).

We zijn net als jij ongeduldig. Natuurlijk missen we onze collega’s heel erg. Toch zijn we ervan overtuigd dat het strikt opvolgen van de maatregelen de enige manier is om terug te keren naar het normale leven. We hopen samen met jou dat dit snel zal zijn!

Het positieve dat we meenemen!

Zelfs als het coronavirus alles op z’n kop heeft gezet, is er één positief punt dat we hebben onthouden. Bij Mega weten we hoe we moeten (samen)werken via telewerk zonder dat dit invloed heeft op ons bedrijf: je energie leveren tegen de laagste prijs.

We hopen dat het goed gaat met jou en je familie. Zorg goed voor jezelf en respecteer de maatregelen, zodat we allemaal kunnen genieten van de zomer van 2020.