Uw energiefactuur verlagen en tegelijk het milieu beschermen

Réduire ses factures d'énergie

Uw energiefactuur verlagen is prima, maar dit doen op een milieuvriendelijke manier is nog beter.

Zuinige huishoudapparaten, enkele makkelijke en efficiënte tips, het zijn slechts enkele voorbeelden die het verschil kunnen maken.

Groene gloeilampen

Denk eraan om uw lampen te vervangen als u dat nog niet gedaan heeft. Kies voor LED-lampen! Deze kleine modellen zijn de oplossing voor een goede ontwikkeling en de levensduur.

Via deze LED-verlichting kan u tot 50 euro per jaar besparen! Het zorgt er ook voor dat u uw lampen 4 keer langer kan blijven gebruiken. Een goed middel dus om uw energiefactuur te verlagen.

Domotica: een goed ecologisch antwoord om uw energiefactuur te verlagen

Réduire ses factures d'énergie

Het is een echt fenomeen: domotica geeft ons meer comfort bij ons thuis en geeft u de kans om te besparen.

Het potentieel van domotica:

  • Als u één van uw ramen opent, kan uw verwarming zichzelf uitschakelen, zodat u niet onnodig zal verbruiken.
  • Domotica zorgt voor het beste beheer van uw verlichting (de verlichting vertegenwoordigt ongeveer 18% van uw verbruik)
  • U kan de temperatuur vanop afstand beheren.
  • Met dit systeem, hoeft u uw huis niet de hele nacht te verwarmen. Domotica kan ervoor zorgen dat uw huis enkele uren voordat u opstaat verwarmd wordt.
  • Domotica kan er ook voor zorgen dat u uw elektrische apparaten makkelijk kan uitschakelen (besparing geschat op 11%).

Verbind uw elektrische huishoudapparatuur!

Sinds enige tijd zijn de electromerken de weg ingeslagen van de technologie en ecologie. Dat blijkt uit het feit dat de besten in technologie alle soorten apparaten kunnen controleren om het dagelijks leven te verbeteren: koelkasten, koffiezetapparaten, etc.

Dit staaltje technologie kan ook voor u een positieve impact hebben op uw energieverbruik en -factuur. U kan namelijk uw verwarming aanzetten één uur voor uw aankomst. Just in time!

De kleinste op het gebied van connectiviteit: de intelligente thermostaat

Uw verbruik op een bewuste manier beheren is tegenwoordig mogelijk dankzij de intelligente thermostaat. Dit apparaat levert bepaalde voordelen op voor u en kan echt voor een lager energiefactuur zorgen.

Hoe werkt dit?

  • U hebt een idee van uw verbruik in real-time.
  • Hierdoor kan u uw dagelijkse gewoontes opvolgen, op een comfortabele manier.
  • U kan dit regelen vanop afstand (vanop het werk, bij vrienden, etc.)

Uw verbruik verminderen, da’s ook eens nadenken over uw dagelijks leven

Naast deze nieuwe technologie in ons dagelijks leven, kunnen wij onze manier van leven herbekijken om zo energie efficiënter te gebruiken. Als het nodig is om een “geconnecteerde woning” te hebben en te opteren voor aangepaste huishoudtoestellen, dan speelt de verbruiker natuurlijk ook een centrale rol in deze evolutie. Hij kan, op een actieve en efficiënte manier, het energieverbruik laten dalen. Hij kan bijvoorbeeld de verwarming uitschakelen bij afwezigheid, de koelkast in een niet-verwarmde ruimte plaatsen of de temperatuur een graadje lager zetten.

Slotwoord:

Het is voor iedereen interessant om zijn energiefactuur te verlagen. Om dit te doen moet u:

Twijfel dus niet om de community van Mega te vervoegen! U kan namelijk genieten van een service op maat en adviezen, het hele jaar lang.