blog Mega

Verhuizen van energieleverancier, het was nooit zo makkelijk!

2021-08-23 / Dieter

Verhuizen brengt altijd heel wat werk met zich mee. Het is niet zomaar enkele spullen in een doos stoppen en ze daarna weer uitpakken. Er komt heel wat bij kijken. Zoals het verhuizen van energieleverancier. Hoe doe ik dat? Welke verhuisdocumenten heb ik nodig?

Neem uw energiecontract mee

Bij Mega is het mogelijk om uw huidig contract mee te nemen naar uw nieuw adres. De energietarieven blijven hetzelfde op uw nieuw adres. Het contract op uw oud adres wordt afgesloten of er wordt een tijdelijk contract opgesteld. Bent u nog geen klant bij Mega, maar gaat u wel verhuizen? Dan kan u gewoon een nieuwe inschrijving doen!

Welke verhuisdocumenten heb ik nodig?

Als u uw contract wenst mee te nemen, hebben we een energieovernamedocument nodig voor het oude adres. Daarnaast hebben we de meterstanden en EAN-codes nodig voor uw nieuw adres.
Om het contract af te sluiten, bezorgt u ons een energieovernamedocument (via e-mail of post) binnen de 7 dagen na meteropname. Dit geldt ook indien u achteraf het tijdelijk contract wenst te beëindigen. Een tijdelijk contract wordt vaak gekozen wanneer er voor een korte tijd een energiecontract nodig is op zowel het oude als nieuwe adres.

En mijn facturen dan?

Als een contract beëindigd is, ontvangt u binnen de zes tot acht weken een slotfactuur. Dit is een factuur van uw energieconsumptie tot de laatste dag van uw contract. Indien het contract is afgesloten met de meterstanden van het energieovernamedocument, is dit de eindmeterstand op uw slotfactuur. Voor uw nieuw adres krijgt u dan de eerste voorschotfactuur.

Stap per stap

Mega doet de rest!