Voordelig verhuizen? Mega geeft 8 tips die u niet kan negeren

voordelig verhuizen

Als voordelig verhuizen voor u ondenkbaar lijkt, dan is dit artikel op uw maat gemaakt. Onze expert zal in dit artikel enkele tips geven om te verhuizen zonder veel kosten.

Voordelig verhuizen = opruimen

Déménager_pas_cher
Om de kost van uw verhuis te verlagen, sorteer dan uw spullen. Hoe minder zaken u moet inpakken of transporteren, hoe meer u bespaart op uw verhuismateriaal (bijvoorbeeld kartonnen dozen). Verhuis enkel hetgeen nodig is.

Als u ondanks alles toch heel veel spullen moet inpakken en u hier geen held in bent, maak dan gebruik van de Marie-Kondo methode.

 

 

Recupereer de kartons gratis

U moet natuurlijk verhuisdozen hebben, maar dat zal u heel wat kosten. Probeer dus gratis dozen te verkrijgen bij de lokale handelaar. Vraag ook zeker eens aan uw supermarkt: zij hebben vaak een groot aantal dozen die niet meer gebruikt zullen worden. Deze dozen zijn echter wel minder stevig dan echte verhuisdozen.

Indien nodig, profiteer van financiële hulpmiddelen

Voordelig verhuizen, dat is ook profiteren van een klein duwtje in de rug.

In Vlaanderen bestaan er verhuis- en verhuurpremies. Dit zijn financiële hulpmiddelen van het Vlaams Gewest die worden toegekend aan personen met een laag inkomen. Deze hulpmiddelen focussen zich vooral op de verhuis- en huurkost. Zij worden toegekend volgens enkele voorwaarden:

  • Als men een onhygiënische of overbevolkte woning verlaat en daarna een hygiënische woning huurt.
  • Als men een woning verlaat die niet aangepast is aan een handicap voor een woning die er wel aan aangepast is.

Vermijd te verhuizen in de zomer.

Als u wil dat uw verhuis niet te veel kost, verhuis dan niet in het hoogseizoen (tussen midden juni en midden september). Dit is de meest gevraagde periode en de prijs kan soms stijgen met 30%-40%. Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om de periode te kiezen die u wenst. Als u er echter wel kan kiezen, verhuis dan buiten het hoogseizoen.

Zoek hulp

déménagement_pas_cher

Huur gratis werkkrachten in door beroep te doen op uw vrienden/familie. Zij helpen u met plezier.. vooral als u een kleine barbecue organiseert na het verhuizen. Vergeet niet dat uw vrienden of familie minder aandachtig te werk gaan met uw meubels en spullen dan een professionele verhuizer.

Geef voorkeur aan een verhuis tijdens de week

Dit is echt een goede tip om voordelig te verhuizen. Tijdens de week zijn er minder aanvragen en zijn de prijzen lager. Tijdens het weekend vindt u echter wel meer vrijwilligers want iedereen werkt tijdens de week.

Kies voor samenwerking

Naast de traditionele opslagmethodes bestaan er nog andere opslagmiddelen die deel uitmaken van de “deeleconomie”: co-stockage. Dit is een verhuisdienst tussen particuliere personen, vaak met een verzekering inbegrepen. Zo kan u in contact komen met eigenaars van opslagruimtes die niet duur zijn.

Verhuis uw energiecontract dankzij Mega

Als u verhuist naar een woning, moet u een keuze maken wie uw energieleverancier zal zijn. Een transfer van uw energiecontract brengt geen enkele verbrekingsvergoeding met zich mee. Het is wel noodzakelijk dat u uw verhuis zo snel mogelijk aanmeldt. Ideaal gezien is dit in de week na uw verhuis, zodat wij op een juiste manier de overdracht van uw energiecontract kunnen uitvoeren.

Hoe dan ook, met Mega is dit allemaal makkelijk te regelen:

  • Als u nog geen klant was en u verhuist, volstaat het om een nieuwe inschrijving te doen via ons online formulier.
  • Als u al klant bent bij Mega, kan u uw huidig contract overzetten naar uw nieuw adres, met behoud van hetzelfde tarief! Wij sluiten het contract op uw oud adres af of stellen een tijdelijk contract in.

Vergeet niet dat u kan besparen op uw energie door peter te worden van Mega en uw vrienden uit te nodigen om klant te worden bij Mega! U en uw petekind ontvangt een korting van € 15 per ingeschreven meter.