blog Mega

Werken in de energiesector: een interessante uitdaging

2019-07-24 / Dieter

De energiesector is een branche die constant in beweging is. Dit zorgt voor heel wat uitdagingen voor werknemers van energieleveranciers, netbeheerders, producenten, etc. Klinkt heel interessant… en dat is het ook!

Zeer divers

Binnen de energiesector opereren verschillende spelers: energieproducenten, distributie- en transportnetbeheerders, regulatoren, energieleveranciers, etc. Zij dragen elk hun steentje bij om de elektriciteit en aardgas tot bij u in de huiskamer te brengen. Dit zorgt bovendien ook voor zeer diverse werkaanbiedingen binnen de sector.

Werknemers met verschillende achtergronden kunnen er aan hun trekken komen. Een energieleverancier – of een energiebedrijf in het algemeen – bestaat hoofdzakelijk uit verschillende departementen. We spreken dan over IT, marketing, customer care, sales, finance, … Mega heeft dan ook een team met medewerkers met uiteenlopende achtergronden.

Eén van deze medewerkers is Gaëtan. Hij studeerde MSc International Marketing Management en begon in oktober 2017 bij Mega. Ondertussen is hij Senior Sales Advisor & Business Developer. “De energiemarkt trok me aan omdat het boeiend te werken in de energiesector waar het product een behoefte is voor iedereen. Elektriciteit en aardgas zijn uiteindelijk exact hetzelfde bij elke energieleverancier maar het zijn de prijzen, verdere voordelen en vooral de dienstverlening die het verschil maken,” vertelt Gaëtan.

Duurzame manier

Bovendien kan u als werknemer, zoals Gaëtan, uw steentje bijdragen aan “the big picture”. Elektriciteit en aardgas zijn middelen die de mens nodig heeft. Via een job in de energiesector kan u ervoor zorgen dat deze energie op een zo duurzaam mogelijk manier wordt beheerd. Indirect heeft u dan ook een invloed op het welzijn van de medemens.

Bij Mega zetten we vooral in om zo veel mogelijk groene energie te leveren aan een zo voordelig mogelijke prijs. Daarnaast kiezen we ook voor een digitale facturatie. En daar kan u aan meewerken!

Smart Energy

Duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, is variabel. Er is namelijk niet altijd voldoende zon of wind aanwezig. Via digitale technologieën kunnen vraag en aanbod beter op elkaar afgestemd worden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de wasmachine te laten draaien als er zon is. Meewerken aan de ontwikkeling van deze technologieën is dan ook zeer interessant. Door de juiste technologie toe te passen, kan u ervoor zorgen dat het energiefactuur lager zal zijn.

Door de invoering van de digitale meter liggen er in de toekomst ook heel wat mooie uitdagingen. Dit kan een invloed hebben op het energieverbruik en het gedrag van verbruikers. Via deze meter kunnen wij als energieleverancier een betere kijk hebben op het verbruik van de consument.

Denkt u dat werken in de energiesector iets voor jou is? Neem dan zeker eens een kijkje tussen onze openstaande vacatures! Wij zijn steeds op zoek naar gemotiveerde medewerkers die onze teams in Leuven (NL) en Luik (FR) kunnen versterken. U komt terecht in een jong, dynamisch en energiek team!