blog Mega

Tips voor een energieke terugkeer na je vakantie

2021-08-30 / Nina

Je keert terug uit vakantie en je persoonlijke batterij is weer volledig opgeladen. Maar hoe behoud je die energie ook op lange termijn? We geven je een aantal tips om vol energie opnieuw aan het werk te gaan!

Voor je vertrek

Nog voor je op vakantie vertrekt kan je, zowel thuis als op je werk, voorbereidingen treffen voor een zorgeloze en energieke terugkeer. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je zo weinig mogelijk onafgewerkte taken achterlaat. Op deze manier hoef je je tijdens je vakantie niet bezig te houden met dringende telefoontjes of e-mails en zal je terugkeer al meteen minder stressvol zijn.

Een energieke terugkeer start immers al bij een ontspannen vakantie zonder zorgen. Vind je het moeilijk om je werk los te laten? Ontdek dan onze tips voor een offline vakantie!

Vaarwel strand, hallo werk

Je bent boordevol energie teruggekeerd uit vakantie. Toch kunnen we ons goed voorstellen dat de drempel om op maandagochtend ook even enthousiast aan het werk te gaan even wat hoger ligt.

Kalender plannenGeef jezelf daarom de kans om opnieuw te wennen aan het werktempo door je kalender niet vol te plannen met meetings in de eerste dagen na je terugkeer. Zo kan je op je eigen tempo mails inhalen en nieuwe informatie verwerken. Je kan ook een lijstje opstellen met zaken die zeker moeten gebeuren op je eerste dag terug.

 

 

 

Net bureauEen aspect dat je energiepeil – zowel vlak na je vakantie als op lange termijn – kan beïnvloeden, is de inrichting van je werkomgeving. In een nette en rustige werkomgeving kan je het overzicht immers beter bewaren en helderder nadenken. Je kan je werkplek verder ook aankleden met planten. Deze zijn niet alleen mooi om naar te kijken wanneer je even afgeleid bent, maar verhogen ook het zuurstofgehalte in de ruimte! Hier vind je nog meer tips voor een groener bureau.

 

Bewegen, bewegen, bewegen!

Op vakantie kan je de hele dag je lichaam en ogen laten rusten. Aan je bureaustoel is dat wat moeilijker. Je hebt dus ongetwijfeld al eens een energiedipje gehad vlak na je middagpauze of later op de dag. Uren na elkaar neerzitten en geconcentreerd (meestal toch) naar een scherm kijken, is nu eenmaal vermoeiend. Probeer daarom wat meer beweging in je werkdag te steken:

Doe wat je graag doet!

Balsporten op het werkOp vakantie doe je altijd wat je graag doet. Dat hoeft ook na je vakantie niet te veranderen! Plan na het werk zaken die je graag doet; afspreken met vrienden, sporten, je favoriete boek herlezen, tuinieren of simpelweg niksen. Je kan ook al meteen je volgende vakantie plannen, da’s pas iets om naar uit te kijken!

Er zijn dus tal van manieren om je energie het hele jaar door op peil te houden. Voldoende bewegen en doen wat je graag doet, dat is de sleutel tot een energieke terugkeer na je vakantie!

 

Over de energie van je woning hoef je je alvast geen zorgen te maken. Bij Mega geniet je altijd van goedkopere energie. Nog geen klant? Aarzel dan niet om via onze vergelijker  te berekenen hoeveel je kan besparen!

Wil je graag meer Mega-tips ontdekken? Lees onze blog!